Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O víkendu se bude v Karlovarském kraji lyžovat už ve většině skiareálů

Ve většině lyžařských areálů v Karlovarském kraji se tento víkend bude lyžovat. Už od minulého týdne spustila vleky zimní střediska Novako na Božím Daru a Skipot v Potůčkách. Ostatní zahájí sezonu v pátek. Ochlazení a hlavně sněžení urychlilo začátek letošní zimní sezony v Krušných horách.

V pátek zahájí sezonu největší lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci. Upravená tam bude modrá sjezdovka Dámská a červená Pařezovka, k nim pojedou dvě kabinkové lanovky. V případě příznivých podmínek otevře skiareál ještě červenou sjezdovku Přemostěná. Na sjezdovkách leží od 80 do 100 centimetrů sněhu. Lyžovat se bude za zvýhodněné ceny, dospělí zaplati za skipas 790 korun a děti 470 korun.

Druhý největší skiareál v regionu, Plešivec, otevře také v pátek. V provozu bude lanovka Abertamy a sjezdovka č. 6 Renata a dětský park s pojízdnými pásy a lyžařskou školou. Lyžovat se tam bude zatím do neděle. Poprvé zprovozní vleky také zimní středisko na Bublavě. Skiareál hlásí dobré podmínky k lyžování, na sjezdovkách je 75 centimetrů sněhu. Pojede tam kotva, poma i dětský park. Areál bud otevřený do neděle, pak zase od příštího pátku 15. prosince. Zahájit sezonu chce v sobotu také menší areál v Aši na Chebsku.

V Karlovarském kraji mohou příznivci zimních sportů vyrazit i na běžky. Upravené jsou pro ně desítky běžkařských tratí. Naposledy upravili rolbaři trasy kolem Abertam, Jelení a Božího Daru. Připravený pro běžkaře je také Bublavský okruh.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Klínovec

Štítky lyžování, lyžařská sezona, skiareály, Klínovec, skiareál Klínovec, Boží Dar, Krušné hory, Plešivec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se bude v Karlovarském kraji lyžovat už ve většině skiareálů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.