Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Předzahrádky restaurací v centru Karlových Varů dostanou pravidla pro vzhled

Karlovy Vary upravily pravidla pro vzhled předzahrádek restaurací v centru města. Město chce dát provozovatelům čas na to, aby se jim přizpůsobili, na změny tak budou mít rok. Cílem změn je vzhled předzahrádek částečně sjednotit a stanovit určitá pravidla pro jejich podobu. Obecně by měly být odlehčené, méně nápadné a méně mohutné, uvedl náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

„K 31. prosinci 2023, tedy letos, končí platnost dosavadních smluv s provozovateli předzahrádek a měly se uzavírat nové smlouvy. Z důvodu nového vizuálu, větší transparentnosti ulic i odbednění předzahrádek jsme připravili smlouvy nové, které ale chceme precizně projednat s každým předzahrádkářem. Proto jsme se rozhodli, že stávající smlouvy zatím o rok prodloužíme a nové smlouvy, které se už budou muset dodržovat, začnou platit od roku 2025," uvedl Tomáš Trtek.

Vzhled předzahrádek je nyní velmi odlišný. Někde provozovatelům restaurací a kaváren stačí židle a stolky před provozovnou, jinde mají masivní konstrukce, někdy obehnané plexisklem, s vlastní střechou. Protože jsou některé ulice v Karlových Varech na svahu, některé předzahrádky mají podesty, na kterých pak stojí stolky a židle. I to by měl nový vizuál řešit, podobně jako třeba barevnost nebo podobu zastřešení.

V centru Karlových Varů je před provozovnami zhruba osmdesát předzahrádek, na které by se nová pravidla měla vztahovat. Naopak předzahrádky mimo centrum budou mít pravidla nadále podstatně volnější.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky předzahrádky, zahrádky restaurací, pravidla pro vzhled, Karlovy Vary, lázeňská kolonáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předzahrádky restaurací v centru Karlových Varů dostanou pravidla pro vzhled  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.