Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji spustily vleky první lyžařské areály

Lyžařská sezona v Karlovarském kraji začala, na Božím Daru včera zahájil provoz první lyžařský areál Novako, lyžuje se už i v Potůčkách. Od pátku 8. prosince chce zahájit provoz i Klínovec, největší areál v Krušných horách. První víkend s dostatkem upravených tratí si mohou užít již i příznivci běžeckého lyžování, v Krušných horách jsou připraveny už kilometry tras.

Rodinný areál Novako spustil včera ráno vleky, školu i doprovodné služby, půjčovnu a občerstvení. Na Božím Daru je 40 až 80 centimetrů sněhu a v noci na dnešek připadl další. Podmínky pro lyžování jsou tak na začátek prosince velmi dobré. „Loni jsme zahajovali asi v půlce prosince, ale pak přišla velká obleva. Letošní podmínky jsou zatím skvělé a doufejme, že vydrží. Protože nejdůležitější období je od začátku prosince do konce února," řekl Petr Novák z areálu Novako.

Už v pátek se spustili vlek i ve skiareálu Potůčky, kde se lyžuje i dnes. Areál zatím slibuje provoz nepravidelně, možnost zalyžovat si na čerstvém sněhu ale využily desítky lidí.

V noci na sobotu se uskutečnila také rozsáhlá úprava lyžařských stop od Bublavy až po Boží Dar. „Vedle údržby tras upravených v posledních dnech je v plánu projetí např. Schuppenberské cesty nebo trasy mezi Horní Blatnou a Potůčky. V průběhu soboty by měly být upraveny stopy u Nejdku (skútrem) mezi Žižkovým vrchem a Severní loukou," informují správce tratí.

Zatímco v některé kraje včera zasáhlo silné sněžení, v Karlovarském kraji sněžilo hlavně v noci na pátek, v sobotu už padaly jen drobné přeháňky. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Karlovarský, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji spustily vleky první lyžařské areály  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.