Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Karlovarském kraji otevřou první lyžařské areály, do stop mohou i běžkaři

Ochlazení a hlavně sněžení v posledních dnech urychlilo začátek letošní zimní sezony v Krušných horách. O víkendu otevřou už první lyžařské areály a do upravených stop mohou vyrazit i běžkaři. Velké areály, jako je Klínovec, zahájí sezonu příští víkend, zjistila ČTK.

Mezi prvními zahájí sezonu božídarský areál Novako, od soboty 2. prosince tam začnou fungovat vleky, lyžařská škola i občerstvení. Pilně zasněžují i v dalších lyžařských areálech v okolí Božího Daru. Areál Klínovec slibuje zahájení provozu na 8. prosince. „V pátek 8. prosince spouštíme provoz. Otevřeno bude denně od 9 do 16 hodin. V provozu budou lanovka a sjezdovka Dámská, sjezdovka Pařezovka a k ní lanovka CineStar Express. Pokud vše dobře půjde, přidáme k tomu ještě sjezdovku Přemostěná, ale to zatím ještě nemůžeme slíbit," informoval areál na svých webových stránkách.

Do terénu vyjely tento týden i stroje na úpravy lyžařských stop. Zejména ve vyšších polohách Krušných hor leží i místy až půl metru sněhu, takže je na čem lyžovat.

„V noci na středu byly upraveny trasy mezi Perninkem, Abertamy, Horní Blatnou, Bludnou, Hřebečnou a Božím Darem. Upravena je také trasa mezi rozcestím pod Špičákem a Plešivcem nebo spojka od maringotky k Hřebečné. Z úterního odpoledne je upraveno kolečko v Perninku, cyklostezka Pernink – Abertamy a trasa z Perninku do Horní Blatné. Průběžně jsou upravovány trasy v okolí Vysoké Pece. Z Jelení je upravená stopa k Celnici a po nové, severní trase od celnice k Rolavě, včetně propojky Rolava/Vřesoviště – Kammloipe," informují správce běžkařských tras. První trasy by mohly být upraveny i v okolí Bublavy.

Meteorologové slibují v následujících dnech zimní počasí. Kromě mrazivých nocí, které jsou podmínkou pro zasněžování, má napadnout i přírodní sníh. Lyžařská sezona tak v Krušných horách začne letos dříve než v předchozích letech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji otevřou první lyžařské areály, do stop mohou i běžkaři  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.