Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž se pokusil ukrást drogy osmnáctiletému mladíkovi, nastříkal mu do obličeje pepřák

Až deset let ve vězení může strávit dvacetiletý muž z Karlovarska, který napadl svého o dva roky mladšího známého. Společně se měli sejít a předat si drogy. Platit se ale staršímu z dvojice nechtělo. Nejprve vyhrožoval a pak vytáhl pepřový sprej.

Obviněný muž se domluvil se svým mladším známým, že se společně sejdou za účelem předání drog. Ke schůzce mělo dojít v Karlových Varech. „Dvacetiletý muž si měl ještě před předáním domluvit přítomnost dalších dvou osob a také si pořídil pepřový sprej. Kolem patnácté hodiny odpolední se měli společně sejít na předem domluveném místě,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Osmnáctiletý mladík s sebou přinesl domluvené množství drog a chtěl po druhém muži, aby mu za ně zaplatil. To se obviněnému nelíbilo a naznačil, že to půjde buď po dobrém, nebo po zlém. Mladšího z dvojice ale výhružky nezastrašily.

„Když mu drogy odmítl předat, měl ho obviněný muž zasáhnout pepřovým sprejem do obličeje, přičemž se mu následně pokusil odcizit tašku, ve které se drogy nacházely. To se mu ale nepovedlo a napadenému muži se z místa podařilo utéct,“ pokračuje Bílek.

Policisté po muži začali pátrat a po několika málo hodinách se jim ho podařilo zadržet. Nyní čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Bílek. O případném trestu pro osmnáctiletého mladíka, který drogy evidentně přechovával, se policie nezmiňuje.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky pepřový sprej, napadení dealera, obchod s drogami, pokus o krádež, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám říct mafii a dost ! Více píšu ve vláknech diskusí.

Úterý, 28. listopadu 2023, 18:14Odpovědět

Muž se pokusil ukrást drogy osmnáctiletému mladíkovi, nastříkal mu do obličeje pepřák  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.