Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sokolov navrhuje na rok 2024 rozpočet s výdaji 1,25 miliardy, zvýší investice

Návrh rozpočtu města Sokolov na rok 2024 počítá s příjmy 787 milionů korun a výdaji 1,25 miliardy korun. Schodek přes 460 milionů korun pokryjí přebytky hospodaření z minulých let. Zatímco provozní rozpočet bude vyrovnaný, město chce v příštím roce více peněz dát na investice, celkem by mělo jít téměř 292 milionů korun.

„V letošním roce město Sokolov proinvestovalo zhruba 164 milionů korun. My v tomto trendu chceme pokračovat a pro příští rok máme připraveno zhruba 290 milionů korun na investice. Musí to ale ještě schválit zastupitelstvo," uvedl starosta Sokolova Petr Kubis (ANO). Zastupitelé budou o rozpočtu rozhodovat 7. prosince.

Mezi největší investiční akce má patřit například pokračování ve stavbě parkovišť, zejména záchytných, a to například v Mánesově ulici nebo v areálu Bohemia, kde by se měla písková plocha přestavět na zpevněné parkoviště. Nová parkovací plocha má být také u nádraží.

Pokračovat chce město rovněž v rekonstrukci budovy bývalé hygienické stanice, kde má vzniknout zdravotní dům. Další investice chce Sokolov směřovat i do modernizace svých škol. Vloni schválili zastupitelé rozpočet na letošní rok s příjmy 700,7 milionu korun a výdaji včetně rezerv ve výši 1,13 miliardy. Schodek 430 milionů korun byl stejně jako v předchozích letech kryt přebytky hospodaření.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky Sokolov, rozpočet, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov navrhuje na rok 2024 rozpočet s výdaji 1,25 miliardy, zvýší investice  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.