Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarský kraj podpoří prostřednictvím voucherů malé a střední podnikatele v regionu

Karlovarský kraj uspěl se žádostí o dotaci a bude moci podpořit regionální podnikatele. Vyhlášení dotačního programu už schválili zastupitelé. Na takzvané vouchery má kraj k dispozici 28 milionů korun. Peníze pomohou podnikatelům se zahájením či rozšířením výroby nebo služeb.

„Karlovarský kraj uspěl se svou žádostí o dotaci u Ministerstva životního prostředí. Může tak podnikatelům nabídnut vouchery, které si kladou za cíl podporu vzniku nových nebo rozvoj stávajících podnikatelských záměrů a podnikatelských aktivit. Peníze mají pomoci se zahájením či rozšířením výroby nebo podnikatelských služeb,“ přiblížil náměstek hejtmana s gescí v oblasti investic Dalibor Blažek (Místní).           

Dotaci je možné získat na voucher pro rozvoj podnikání, digitální voucher či inovační voucher. Každý z těchto voucherů lze využít na různé aktivity, a to dle stanovených pravidel. Zájemci o dotaci naleznou veškeré informace o programu na webových stránkách Operačního programu Spravedlivá transformace. Žádosti bude možné posílat od 20. prosince.

„Vzhledem k vyšší náročnosti přípravy žádostí doporučujeme konkrétní projektové záměry konzultovat přímo s pracovníky oddělení grantových schémat odboru investic Krajského úřadu Karlovarského kraje, kteří budou žadatelům k dispozici a poskytnou jim odborné poradenství pro podání žádosti. Obrátit se mohou také na naši příspěvkovou organizaci Karlovarskou agenturu rozvoje podnikání, jež spolupracuje na programu. S  jejími pracovníky je též možné konzultovat náplň podnikatelského záměru,“ doporučuje Blažek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky dotace pro podnikatele, podnikatelský voucher, podpora podnikatelů, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj podpoří prostřednictvím voucherů malé a střední podnikatele v regionu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.