Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Legendární parní lokomotiva Šlechtična pojede v čele mikulášského vlaku po Karlovarsku

Milovníci železnice by teď měli zpozornět. Poslední listopadová sobota bude totiž v předstihu patřit mikulášským oslavám. Krátce po půl desáté dopoledne vyjede historický vlak v čele s parní lokomotivou 475.111 Šlechtičnou z nádraží v Mariánských Lázních a pojede přes Cheb, Sokolov, Karlovy Vary až do Ostrova nad Ohří a zpět. Po celou dobu jízdy se mohou cestující setkat s mikulášskou družinou. O zábavu se postará i živá muzika.

Netradiční jízdu vlakem si mohou zájemci užít v sobotu 25. listopadu. Účastníkům bude dělat na výletě doprovod také Mikuláš, čert a anděl. Historický vlak povede oblíbená parní lokomotiva Šlechtična. Tato lokomotiva byla určena pro rychlíky, dálkové osobní a nákladní vlaky. Vyrobena byla Škodovými závody v roce 1947. „Za lokomotivou pojedou osobní vozy Ce tehdejší třetí vozové třídy, takvzané Rybáky,“ upřesnil mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

Zvláštní nostalgický vlak odjede již tuto sobotu 25. listopadu v 9:40 hod. z mariánskolázeňského nádraží. Přistoupit do něj mohou cestující také v Chebu (10:15 – 10:45), v Sokolově (11:15 – 11:20) nebo v Karlových Varech (11:50 – 12:00). Do cílové stanice v Ostrově nad Ohří mikulášský vlak dorazí ve 12:18 a na zpáteční jízdu po stejné trase se vydá z Ostrova nad Ohří dvacet minut po třinácté hodině.

„Nejmenší cestující se mohou těšit na nadílku, o dobrou zábavu se postará živá hudba a ve vlaku bude také možnost občerstvení. Jízdenky bude prodávat vlakový personál vždy před odjezdem zvláštního vlaku. Předprodej není zajištěn. Jízda ve vlaku je bez předchozí rezervace,“ dodal Kubát.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky historické jízdy, historický vlak, historická lokomotiva, Šlechtična, České dráhy, mikulášský vlak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární parní lokomotiva Šlechtična pojede v čele mikulášského vlaku po Karlovarsku  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.