Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Adventní program v Karlových Varech nabídne letos Mlýnská kolonáda

Už 2. prosince začnou Vánoční trhy na Mlýnské kolonádě v Karlových Varech. Potrvají do 26. prosince. Kromě stánků tam bude také doprovodný program s vystoupením regionálních umělců i předních českých interpretů. Hvězdou první adventní neděle bude zpěvačka Jitka Zelenková. Vánoční strom města i letos zazáří na prostranství před hotelem Thermal. Ceremoniál slavnostního rozsvícení se uskuteční 3. prosince od 18 hodin. 

Strom je dar od rodiny z Chranišova na Sokolovsku. Jde o zhruba patnáctimetrový a sedmdesát let starý stříbrný smrk, který dostane výzdobu z tisíců světel a ozdob. 

„Za předchozí čtyři roky, kdy městské vánoční trhy pořádáme na Mlýnské kolonádě, jsme si ověřili, že tato unikání lokalita funguje. Je atraktivní pro návštěvníky města, ale také velkým lákadlem pro místní obyvatele. A za to jsem velmi ráda, protože naším cílem bylo vylákat místní na procházku po svém městě. I letos celou promenádu od Thermalu k Divadelnímu náměstí nazdobíme spoustou světelných prvků a ozdob. Věřím, že i letos budou mít Karlovy Vary krásnou vánoční atmosféru,“ uvádí primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Vánoční tržiště před Mlýnskou kolonádou bude vyzdobeno stromky z lázeňských lesů a lidé tam najdou také dřevěný betlém a zvoničku z dílny Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary.

„Lidé jdou na vánoční trhy zejména za atmosférou a vůní svařeného vína. Rádi sem přicházejí na jídlo, proto tento sortiment převažuje. Svařené víno nebo jiný nápoj si budou moci návštěvníci vychutnat z porcelánových hrnků s vánočním motivem. Hrnky nabídneme k prodeji a výtěžek poskytneme na charitativní účely,“ zve Andrea Pfeffer Ferklová.

Stánky na vánočních trzích budou otevřené od pondělí do pátku od 12 do 20 hodin, o víkendech a 25. a 26. prosince od 10 do 20 hodin. Na Štědrý den se otevřou od 10 do 13 hodin.

DOPROVODNÝ PROGRAM
V rámci doprovodného programu se na velkém podiu před Mlýnskou kolonádou se opět vystřídají hvězdy českého hudebního nebe s místními interprety a dětmi z karlovarských mateřských a základních škol. Lákadlem budou vstoupení Jitky Zelenkové, Petry Janů, Petra Kotvalda, Ondřeje Rumla nebo letošního držitele divadelní ceny Thálie Tomáše Savky. V programu nechybí ani tradiční Rybova Česká mše vánoční v provedení Karlovarského pěveckého sboru, svá vystoupení připravují hudebníci Karlovarského symfonického orchestru, v programu je i Mikulášská show, na níž nebudou chybět slavní Krampusové. Nejen děti pobaví řada divadelních a pohádkových představení.
Zdroj: Město Karlovy Vary

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karlovy Vary

Štítky karlovy vary, vánoce, advent, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní program v Karlových Varech nabídne letos Mlýnská kolonáda  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.