Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Karlovarský kraj chystá modernizaci chebského domova pro zdravotně postižené

Karlovarský kraj připravuje rekonstrukci a přístavbu chebského domova Vilík pro zdravotně postižené. Nynější stav budovy už je nevyhovující. Jde o zařízení pro děti do 18 let s mentálním a kombinovaným postižením. ČTK to řekl hejtman Petr Kulhánek (za STAN). Karlovarský kraj domov Vilík převzal od města Cheb v lednu letošního roku. Zavázal se, že ho bude nejen provozovat, ale také ho zmodernizuje.

„Chceme dostát svému závazku, když jsme od města Cheb přebírali dům pro osoby se zdravotním postižením Vilík. Proto jdeme do předprojektové a projektové přípravy. Vyčlenili jsme čtyři miliony korun, které by měly sloužit na studii výstavby i na projektovou dokumentaci. Je to jak rekonstrukce stávajícího objektu, tak výstavba nového objektu," uvedl Kulhánek.

Sociální zařízení Vilík je svým zaměřením jediné v Karlovarském kraji a o jeho služby je značný zájem. I proto by podle hejtmana bylo vhodné, aby se podmínky, ve kterých služba funguje, dostaly na úroveň 21. století.

Jaké budou náklady na rekonstrukci a výstavbu nového objektu, bude jasné až po zpracování projektu. Podle Kulhánka bude kraj hledat i dotační programy, ze kterých by mohl čerpat. Pokud to ale nebude možné, je kraj připraven jít do rekonstrukce i z vlastních prostředků, uvedl Kulhánek.

Podle odhadů by projektová příprava měla být hotová v roce 2024, v letech 2025 až 2026 by se mělo stavět.

Až do loňského roku byl Vilík součástí městské Správy zdravotních a sociálních služeb Cheb. Jenže náklady na provoz byly pro město příliš vysoké. Z celkových více než 11 milionů provozních nákladů, hradilo město 6,2 milionu. Proto začalo jednat s krajem o převzetí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, sociální, zdraví, stavby, handicapovaní, Cheb, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj chystá modernizaci chebského domova pro zdravotně postižené  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.