Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Karlovarští strážníci půjdou omrknout hřbitovy. Vezmou s sebou i psy

Stav pohotovosti mají karlovarští strážníci, kteří si v kalendáři tučně podtrhli nynější víkend. Právě v sobotu a neděli mnozí lidé vyráží na hřbitovy, aby uctili památku zemřelých. S dušičkovým časem přichází i mnohé problémy nejen v dopravě, ale také na samotných pohřebištích, odkud mnozí nenechavci kradou cenné předměty.

Památka zesnulých připadá na čtvrtek druhého listopadu. Lidé ale využívají k návštěvě hřbitovních míst už nynější víkendu. Stejně tak se připravují i zloději, kteří se chtějí obohatit o věnce či květiny. Na pozoru jsou proto karlovarští strážníci, kteří posílili hlídky. Ty vyráží do areálu hřbitovů i se čtyřnohými pomocníky.  

I letos budou karlovarští strážníci, psovodi se psy i Asistenti prevence kriminality provádět kontroly hřbitovů několikrát denně i v nočních hodinách. Vídat je budete už od této soboty, tedy 28. října, až do 5. listopadu. Že je toto období lákadlem pro zlodějíčky a nenechavce slyšíte z rádia i televize, čtete o tom v novinách, na sociálních sítích a ani my nebudeme výjimkou,“ popsali v hlášení příslušníci Městské policie Karlovy Vary. 

Podle strážníků je potřeba si před návštěvou hrobů připomenout několik rad, které sice zní jako klišé, ale na druhou stranou jsou přínosné. „Nenechávejte v autě žádné cenné věci, mobilní telefon, kabelku, batoh a ani psíka napěchovaného do teplého oblečku. Zkontrolujte, jestli jste svého mazlíka na čtyřech kolech řádně uzamkli. Nenechávejte své osobní věci bez dozoru, buďte ostražití, pokud máte doprovod, je to určitě fajn. Počítejte s tím, že do ulic vyrazí také 'sváteční řidiči', ty poznáte podle velmi pomalé, občas i zmatené jízdy a kouřové clony,“ dodali karlovarští strážci zákona a městských vyhlášek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Strážníci, Hřbitovy, Dušičky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští strážníci půjdou omrknout hřbitovy. Vezmou s sebou i psy  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.