Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Celníci při kontrolách tržnic a prodejen zabavili padělky, alkohol a cigarety za 17 milionů

Karlovarští celníci se opět zaměřili na kontroly tržnic a kamenných prodejen, kde zjišťovali, zda tam obchodník nekšeftuje s padělky a zda má správně značené tabákové výrobky. Za první polovinu letošního roku takto policisté zajistili zboží za bezmála 17 milionů korun. V drtivé většině se jednalo o padělané oblečení, alkohol a cigarety.

Za první pololetí tohoto roku provedli celníci v karlovarském regionu přes stovku kontrol různých provozoven a zajistili téměř 3000 kusů zboží porušující práva duševního vlastnictví. Nejednalo se čistě jen o textil, obuv nebo elektroniku, ale také například o napodobeniny pracích prášků, bloků do záchodu nebo rostlinných postřiků. „Hodnota zboží, vyjádřená v cenách originálních výrobků, by činila více než 16 milionů korun,“ sdělila mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj Lenka Havelková.

Nezdaněný alkohol a neznačené cigarety

Hlídky zaměřily svou pozornost také na prodej lihovin a tabákových výrobků. Kontrolovaly nejen značení alkoholu kontrolními páskami, ale také to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění a zda jsou tabákové výrobky správným způsobem značeny. „Při kontrolách zajistily přes 2 300 lahví alkoholu, k němuž kontrolované osoby nepředložily doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních. Únik na spotřební dani by přesahoval 150 tisíc korun,“ pokračuje Havelková.

V rámci kontrol prodeje tabákových výrobků zajistili karlovarští celníci více než 3 200 kusů cigaret, jež byly značeny neplatnou tabákovou nálepkou, či nebyly značeny vůbec. „Zajištěné zboží bude zničeno pod celním dohledem a porušení subjektů budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení,“ uzavřela Lenka Havelková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Karlovarský kraj

Štítky Celní správa, kontrola tržnic, prodej padělaného zboží, padělky, nezdaněný alkohol, neznačené cigarety

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Martínek

Tak toto je dlouholetý evergreen, všichni to 33 let ví a nikdo nic nedělá, mě to připadá, jako by se občas chtěl někdo zviditelnit či jen vydírá ty Vietnamce , aby měl větší úplatky. Jiné vysvětlení neexistuje, pokud by chtěli už by se nic takového na tržištích nenašlo. Ubohost našich úřadů a politiků je děsivá.

Úterý, 1. srpna 2023, 22:14Odpovědět

Celníci při kontrolách tržnic a prodejen zabavili padělky, alkohol a cigarety za 17 milionů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.