Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Karlovarský kraj a jeho organizace budou nakupovat reklamu centrálně

Karlovarský kraj a jeho organizace začnou centrálně nakupovat i reklamní a marketingové služby. Kraj tím chce organizacím usnadnit a také zlevnit například pořádání kulturních akcí, oslav a podobně. Podobný princip takzvaného dynamického nákupního systému už kraj zavedl v jiných oblastech, například u kancelářského vybavení. Systém by mohl začít fungovat od ledna.

„Zavádíme v nákupech nejrůznějších služeb takzvaný dynamický systém. Ten je prima v tom, že urychluje dobu od poptávky k nabídce na velmi krátkou dobu. Děláme dynamický systém na nákup tonerů, papírů, hygienických prostředků. A protože spousta našich organizací, škol, ale i našich odborů dělá marketingové akce a některé organizace si s tím neví rady a občas naletí někomu, kdo slíbí, že to udělá za nějaké peníze a pak k tomu přibudou další náklady, tak jsme se rozhodli, že uděláme dynamický systém i na tyto služby," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek (Místní). Podle odhadů jde o desítky akcí ročně.

V praxi bude systém spočívat v tom, že kraj osloví pořadatele, agentury a poskytovatele podobných služeb a nabídne jim zařazení do seznamu firem, které pak budou moci krajské organizace oslovovat. Podmínkou bude hlavně doložení kvalifikačních předpokladů a šíře služeb. Seznam firem není konečný a uzavřený, ale budou se do něj moci přihlásit i další firmy, pokud splní podmínky. Krajské organizace pak jen zadají své požadavky a firmy budou automaticky osloveny a budou moci poskytnout svou nabídku.

Podle Blažka se ukazuje, že dynamický systém jednak zrychluje nákupy, ale také snižuje ceny. Zatím je pro příspěvkové organizace kraje dobrovolný, ale vedení kraje zvažuje i to, že pokud se potvrdí jeho účelnost, mohl by být do budoucna i povinný.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky hejtmanství, nákup reklamy, marketingové služby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj a jeho organizace budou nakupovat reklamu centrálně  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.