Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Voda na koupalištích v Karlovarském kraji je dobrá, výjimkou je Velký rybník

Před začátkem letních prázdnin mají koupaliště v Karlovarském kraji dobrou vodu ke koupání. Lidé se mohou bez problémů vykoupat na Rolavě v Karlových Varech nebo v sokolovském Michalu. Výjimkou zůstává Velký rybník u Hroznětína na Karlovarsku, kde od minulého týdne hygienici vyhodnotili vodu jako nevhodnou ke koupání. Vyplývá to z informací Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Na Karlovarsku je voda na koupališti Rolava na prvním stupni z pětistupňové škály. Kvalitní voda je tam u pláže, mola i v brouzdališti, voda tam má 24 stupňů Celsia. Loni tam byla nekvalitní voda na brouzdališti, kde byl masivní nárůst řas, kachního trusu a peří. Na Karlovarsku je vhodná voda ke koupání také v Děpoltovicích, Merklíně či v Nejdku.

Hygienici odběry zjistili kvalitní vodu také na Sokolovsku, a to Bílé vodě v Chodově, Tatrovicích a ve vodní ploše Boden u Habartova. Odběry z tohoto týdne ukázaly výbornou vodu také v sokolovském koupališti Michal v Sokolově. Voda tam má 24 stupňů.

Na Chebsku na Jesenici u Rybářské bašty hygienici naměřili stále dobrou vodu na druhém stupni pětistupňové škály, stejně jako u kempu Václav. Na přehradě Skalka u Chebu, kde se často přemnoží sinice, je letos zatím voda jen mírně znečištěná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský, Karlovarský kraj, koupání, Karlovy Vary, Rolava, Krajská hygienická stanice, Hroznětín, Velký rybník, Merklín, Nejdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na koupalištích v Karlovarském kraji je dobrá, výjimkou je Velký rybník  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.