Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Silný vítr trápí Karlovarský kraj, padající strom zasáhl ženu a dvě děti

Žena se dvěma malými dětmi akorát procházela po cyklostezce v Sokolově, když je náhle zasáhly větve padajícího stromu. Jejich zranění jsou naštěstí jen lehčí. Výstraha meteorologů před silným větrem platí až do úterního večera a přes středeční odpoledne. Více výjezdů už teď evidují také krajští hasiči.

„V Sokolově spadl vzrostlý strom na cyklostezku u areálu Baníku Sokolov. Místem v tu chvíli procházela žena a dvě malé děti, padající strom je zasáhl. Všechny si na místě převzala posádka záchranné služby. Hasiči poté odstranili spadlý strom,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Lehké zranění utrpělo jedno z dětí a jejich matka. Sanitka je pro jistotu převezla k ošetření do nemocnice. Kromě Sokolova vyjížděli hasiči odstranit také spadlý strom v Krásném Jezu, Fojtově, Nadlesí u Lokte, u Žlutic, Bečova, Krásna, Nejdku, Drmoulu, Březové či ve Staré Roli.

Varování meteorologů před silným větrem platí do dnešního večera a dále pak přes zítřejší odpoledne. Podle odhadů může vítr v nárazech dosáhnout rychlosti přes 65 kilometrů v hodině.

„Hrozí možná poškození stromů a lesních porostů a menší škody na budovách. Je tu riziko nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, možné komplikace v dopravě. Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ upozorňují meteorologové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky počasí, vítr, výstraha, meteorologové, ČHMÚ, strom, hasiči, Sokolov, vichřice, Karlovarský kraj, Martin Kasal, HC Baník Sokolov, Krásný Jez, Žlutice, Bečov, Krásno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr trápí Karlovarský kraj, padající strom zasáhl ženu a dvě děti  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.