Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Poslední zimní dny? V příštích týdnech už se oteplí

Tento týden ještě bude v Česku místy sněžit a v noci také mrznout. V dalších týdnech se už ale bude zřejmě postupně oteplovat. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z krátkodobé předpovědi ústavu.

Pokud se podíváme na období ode dneška do 9. května, přinese právě tento týden nejnižší teploty i nejvíce srážek. „V důsledku toho bude přibývat sněhu na horách, zejména na severovýchodě území," oznámili pracovníci ČHMÚ.

Teploty mohou v prvních dnech nynějšího týdne v noci spadnout až na minus čtyři stupně Celsia. Sněžit může podle meteorologů na horách až do soboty. ČHMÚ varoval před silným sněžením v úterý. V polohách nad 400 metrů nad mořem napadne od pěti do 15 centimetrů sněhu, a v Beskydech dokonce až čtvrt metru.

A jak konkrétně bude v následujících dnech v Karlovarském kraji? Středa by měla být od rána polojasná. Během dne se však zatáhne a večer můžeme očekávat sněhové přeháňky, v nižších polohách budou dešťové. Teploty se budou pohybovat od 3 do 6 °C. Prakticky stejně bude až do soboty, kdy v polohách nad 500 očekávají meteorologové smíšené srážky, níže dešťové. Ráno se může ojediněle tvořit náledí. Mírného oteplení se dočkáme v sobotu, kdy teplota stoupne na maximálně 8 °C.

V dalších třech týdnech mezi 19. dubnem a 9. květnem už budou teploty pozvolna stoupat, a naopak srážek ubyde. Ani teploty ani objemy srážek se ale podle ČHMÚ nebudou vymykat dlouhodobému průměru pro toto roční období.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorolog, Karlovarský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední zimní dny? V příštích týdnech už se oteplí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.