Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Všichni se snažíme, aby každý pacient odešel domů, říká vrchní sestra Lucie Škodáčková

Situace je vážná. Lidé umírají a už nehraje roli, kdo je a není v rizikové skupině. Je to ruská ruleta, říkají zdravotníci. Karlovarská krajská nemocnice se rozhodla ukázat lidem věci tak, jak jsou. Bez příkras a bez retuše.

Mnoho lidí je zavřených už dlouhé měsíce doma a jen se z televize a médií dozvídají, co dalšího se uzavírá. Nadávají, protestují a píšou nenávistné komentáře na sociální sítě. Mnoho z nich si neodpustí ani uštěpačné poznámky směrem ke zdravotníkům, kteří jedou na maximum. Na smrt si za ty roky už zvykli. Jenže tohle není normální, říkají.

„Smrt se tady rozmáchla kosou a není to už o tom, kdo je a není rizikový. Je to ruská ruleta. Všichni se neustále snažíme, aby každý pacient odešel domů. To je náš velký cíl. A tyto demotivující a nevhodné komentáře jsou pro nás prostě hrozné,“ říká vrchní sestra plicního oddělení Karlovarské krajské nemocnice Lucie Škodáčková.

Nemocnice se proto rozhodla postupně zveřejňovat výpovědi pracovníků z terénu. Výpovědi, které by měl každý z nás slyšet.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarská krajská nemocnice

Štítky Karlovarská krajská nemocnice, koronavirus, covid-19, sestra, výpověď, zdravotníci, pandemie, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Taxi Kyjov

To jsme, ale všichni rádi, že se tak snažíte... Já byt vrchním sestrákem a chodit jen na ranní za 55 000,-Kč , tak bych se snažil ještě více !

Neděle, 7. března 2021, 04:09Odpovědět

Všichni se snažíme, aby každý pacient odešel domů, říká vrchní sestra Lucie Škodáčková  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.