Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Pod těžkým sněhem se lámou stromy, komplikují dopravu i dodávky elektřiny

Kvůli těžkému sněhu bylo v Karlovarském kraji bez elektřiny 2500 odběratelů, ještě kolem druhé hodiny odpoledne jich bylo 4000. Výpadky se dařilo postupně opravovat, nahrazovaly je však nové. Problémy mohou nastat i na silnicích, o čemž se přesvědčil řidič u obce Háje, který skončil mimo vozovku. Hasiče potrápily popadané stromy ve všech koutech kraje. Přerušen je také provoz na železniční trati Sokolov – Kraslice.

Těžký sníh způsobil výpadky elektřiny už včera večer, k dalším došlo dneska ráno. Podle mluvčí ČEZ bylo dopoledne bez proudu 400 odběratelů, a to převážně na Sokolovsku. Odpoledne se na dalších poruchách vedení podepsaly popadané stromy a počet lidí bez proudu se zvýšil na 4000.

Okolo 400 výpadků evidují energetici na Sokolovsku, zbylých 2100 jsou na Karlovarsku. „V okrese Sokolov se to týká lokalit okolo Bublavy a Kraslic, na Karlovarsku je to Jáchymov, Suchá, Krásný Les, Sadov a některé lokality kolem Ostrova směrem na Stráž nad Ohří," uvedla regionální mluvčí ČEŽ Soňa Holingerová.

Provoz se zastavil také na železniční trati Sokolov-Kraslice, kde se podařilo zavést náhradní autobusovou dopravu. Hasiči na místo dorazili odstraňovat škody už ve čvrtek večer, přes noc ale popadaly další stromy. Podle náměstka hejtmana Jana Bureše se bude s odklízením pokračovat zítra ráno.

Nehoda u Kolové, zdroj: HZSKVK

Větší množství napadaného sněhu zaskočilo i řidiče u obce Háje nedaleko Kolové. „Jedno vozidlo sjelo mimo vozovku, událost byla bez zranění. Víc práce přidělal sníh hasičům při odstraňování popadaných stromů. Těžký mokrý sníh vyvrátil nebo zlomil stromy na řadě míst v kraji. Odstraňovat spadlé stromy vyjížděli hasiči během čtvrtka a noci na pátek ve 28 případech, nejvíce v okolí Kraslic,“ zrekapituloval mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Ráno pozor na ledovku!

Český hydrometeorologický ústav varuje před zítřejší tvorbou ledovky. Výstraha platí od ranních hodin pro celé území republiky.

„Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích můžou nastat problém v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ varuje ČHMÚ

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto GW Train + HZS KVK

Štítky doprava, sníh, komplikace, Karlovarský kraj, strom, elektřina, Kraslice, Český hydrometeorologický ústav, Sokolov, ČEZ, okres Sokolov, Jan Bureš, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod těžkým sněhem se lámou stromy, komplikují dopravu i dodávky elektřiny  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.