Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové pro příští dny varují před vlnou veder i před nebezpečím vzniku požárů

Velká vedra a rizika požárů hrozí v příštích dnech na většině území naší republiky, včetně Karlovarského kraje. V úterý odpoledne budou teploty v ČR přesahovat 31 stupňů Celsia. Kvůli horku a suchu bude v severozápadní polovině Čech hrozit nebezpečí vzniku požárů, varoval  Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Obvyklé léto v Karlovarském kraji doprovází teploty okolo dvaceti stupňů, kdy je hodně pěkně, dokáže se rtuť teploměru vyšplhat na 27 °C. O zítřku tak můžeme s klidem říci, že bude patrně nejteplejším dnem tohoto roku.

„Pokud bude méně oblačnosti, tak se můžeme dostat na 32°C. Ty třicítky tady nejsou moc často, tak by si měly dát pozor hlavně těhotné ženy, kardiaci a starší lidé. Ti by se měli tomu sluníčku vyhýbat. Čekáme i biozátěž tři, takže to nebude ani na nějaké větší fyzické zátěže,“ upozorňuje meteorolog Rudolf Kovařík.

ČHMÚ vydal výstrahu před požáry. Varování meteorologů se týká středních Čech, včetně Prahy, Libereckého, Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje. Podle meteorologa Kovaříka je v případě Karlovarského kraje riziko podstatně nižší.

„Co se týče vody, už jsme na tom povrchově byli, že to vypadalo na sucho, ale včerejší srážky v našem kraji to sucho zase stáhly. O spodních vodách se nemusíme vůbec bavit, tam je ten stav nejlepší za sedm let,“ dodává meteorolog.

Teplé počasí pokazí příchod studené fronty, která ve středu přinese teploty od 21 do 24 °C. Pokud si už teď děláte plány na pátek a víkend, máme pro vás dobré zprávy. V tyto dny se opět oteplí a teploměr ukáže od 24 do 27 stupňů, pokud bude nízká oblačnost, můžeme čekat teploty ještě o dva stupně vyšší.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky požáry, nebezpečí požárů, vedro, počasí, Plzeňský, požár, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Karlovarský kraj, Praha, Středočeský kraj, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové pro příští dny varují před vlnou veder i před nebezpečím vzniku požárů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.