Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Odškodnění od Český drah i transparentní účet na pomoc vážně zraněným kolegům

České dráhy jsou připraveny v co nejkratší době odškodnit cestující, kteří přišli k újmě při srážce dvou vlaků u Perninku na Karlovarsku. Uvedl to dopravce na svých webových stránkách. Současně s tím vznikl i bankovní účet ve prospěch tří zaměstnanců drah, kteří utrpěli vážná zranění.

„Společnost poskytne pomoc rodinným příslušníkům obětí i zraněným, a to včetně vyplacení odškodnění. Prosíme proto všechny přímé účastníky této události a rodinné příslušníky obětí, aby nás kontaktovali na e-mailu odskodneni@cd.cz, abychom jim mohli poskytnout veškeré informace a pomoci jim,“ uvádí dopravce na svých webových stránkách. 

České dráhy provozují oba osobní vlaky, které se na trati u Perninku srazily. Podle dosavadního zjištění Drážní inspekce měl jeden z vlaků čekat ve stanici Pernink, což se nestalo. Na místě nehody přišli o život dva lidé, další dvě desítky jich vyvázli se zraněním.

Kolegové chtějí pomoci

Při vlakovém neštěstí byli zraněni i zaměstnanci Českých drah, podle kolegů je jejich stav vážný. Pomoci chtějí prostřednictvím transparentního účtu.

Mezi zraněné patří i vlakový personál ČD z domovské stanice Karlovy Vary. Kolegové strojvedoucí Milan Čapek a vlakvedoucí Petr Paťha, kteří se nacházeli ve vlaku 17110 vedený RegioNovou jsou zraněni velmi vážně. Kolegyně vlakvedoucí Jana Jindřichová, která doprovázela vlak 17113 vedený jednotkou RegioShark je zraněna vážně,“ stojí v příspěvku.

Na transparentním účtu je už 80 tisíc korun.

2401834582/2010

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK

Štítky nehoda, vlak, strojvedoucí, dráha, železnice, krimi, Policie, Pernink, České dráhy, transparentní účet, Karlovarský kraj, Drážní inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odškodnění od Český drah i transparentní účet na pomoc vážně zraněným kolegům  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.