Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Na trať se po tragické srážce vlaků opět vrátil provoz

Dnes ráno obnovily České dráhy provoz na trati u obce Pernink na Karlovarsku, vyplývá to z informací na webových stránkách dopravce. Při včerejší nehodě zemřeli dva lidé a dalších 24 jich bylo zraněno. Policie na místě zadržela jednoho ze strojvůdců, odhadované škody jsou podle Drážní inspekce až 20 miliónů korun.

Čelní střet dvou vlaků stál život dva cestující. Podle agentury DPA byl jednou z obětí Němec. Více než dvě desítky lidí vyvázlo z nehody se zraněním. Na místě zasahovalo 17 jednotek hasičů. První jednotka hasičů byla na místě do patnácti minut od přijetí výzvy, potvrdila čelní srážku dvou osobních vlaků a větší množství zraněných osob, z toho několik zaklíněných. Operační středisko tak vyslalo na místo další posilové jednotky. Místo nehody bylo zhruba 600 metrů po kolejích od železniční stanice Pernink.  Stejná vzdálenost po kolejích byla na druhou stranu k nejbližšímu přejezdu se silnicí, kam se mohla dostat záchranářská technika,“ popisuje zásah mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

V prudkém svahu museli hasiči dostat vybavení k místu nehody a poté na nosítkách dopravit zraněné na shromaždiště. Za dvě hodiny od srážky byli už všichni cestující v péči lékařů.

„Nejbližší místo vhodné pro přistání letecké záchranné služby bylo fotbalové hřiště v Perninku, povolány byly celkem čtyři záchranářské vrtulníky a jeden policejní pro monitoring místa události ze vzduchu. Přes dvacet zraněných transportovala záchranná služba, dalších devět převezli na ošetření hasiči evakuačním autobusem. Na místě zasahovali rovněž zdravotničtí záchranáři z Německa,“ dodává Kasal.

Kromě všech složek záchranného systému byl na místo povolán i Petr Prokeš ze Záchranné a odchytové služby. „Z místa byl odvezen malý knírač, který pravděpodobně při srážce prolétl skleněnou výplní dveří. Pejsek byl ihned přepraven k ošetření na pohotovost v Karlových Varech. Každopádně nyní je už zpět u svého majitele, který byl při této srážce také zraněn,“ popisuje zvířecí záchranář.

Nehoda se stala asi v 15:10 mezi Novými Hamry a dopravnou Pernink. Osobní vlak z Karlových Varů do německého Johanngeorgenstadtu se srazil s osobním vlakem v opačném směru. Střetly se necelý kilometr od nádraží v nepřístupném hornatém terénu. Obě kabiny srážka zničila. Podle Drážní inspekce, která případ také vyšetřuje, cestovalo v obou vlacích 33 lidí včetně personálu, škody jsou zatím odhadovány na dvacet miliónů korun. Policie už zadržela jednoho ze strojvůdců.

FOTO: Nehoda dvou vlaků u Perninku

Středa, 8. července 2020, 08:00

FOTO: Nehoda dvou vlaků u Perninku
FOTO: Nehoda dvou vlaků u Perninku

Ohodnoť článek

Foto HZS KVK / Hasiči Ostrov / AČR

Štítky nehoda, vlak, strojvedoucí, dráha, železnice, krimi, Policie, Mariánské Lázně, Pernink, Drážní inspekce, České dráhy, Karlovarský kraj, osobní vlak, Martin Kasal, Karlovy Vary, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na trať se po tragické srážce vlaků opět vrátil provoz  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.