Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Letiště láká provozovatele malých letadel, Poběda chce létat i po pandemii

Letiště Karlovy Vary, které je součástí páteřní sítě regionálních letišť České republiky, připravilo na letošní sezónu pro majitele a provozovatele malých letadel včetně ultralightů nový atraktivní balíček služeb s názvem FLY & VISIT. Služba má pomoci snížit propad tržeb, které letiště zaznamenalo v době pandemie.

„Cílem této aktivity je nabídnout služby řízeného letiště pro všechny příznivce všeobecného letectví jednoduchou a lákavou formou, podpořit rozvoj letecké turistiky v rámci vzdušného prostoru naší země a dostat do Karlovarského kraje nové návštěvníky z celé ČR,“ vysvětlil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Jednatel letiště Jiří Pos upřesnil: „Balíčky máme dva a to pro letadla s maximální vzletovou hmotností do 1.000 kg a do 2.000 kg. Službu je nutné, i s ohledem na zajištění transferu, objednat minimálně 2 hodiny před přistáním na letišti.“

Letiště má v letních měsících provozní dobu od 8.00 do 19.00 hodin a po celou tuto dobu je k dispozici služba řízení letového provozu, briefing na pracovišti handlingu, včetně zázemí pro přípravu letu a asistence při plnění letadel palivem.  

Karlovarský kraj je druhým nejmenším regionem v zemi, co do památek, zážitků a přírodních krás patří však k těm nejkrásnějším. Návštěvníky láká nejen na světoznámý lázeňský trojúhelník, kam kromě Karlových Varů patří i město Mariánské Lázně a Františkovy lázně, jež společně kandidují na zápis na seznam kulturního dědictví UNESCO. Lázeňské resorty a hotely aktuálně nabízí svým hostům mimo jiné různé formy krátkých wellness pobytů.

 „Na území kraje najdete i celou řadu významných architektonických památek, včetně hradu Bečov s unikátním relikviářem svatého Maura, hrad Loket, nebo klášter v Teplé. V krajských muzeích a galeriích, v dolu Jeroným či ve Štole č. 1 v Jáchymově navíc můžete až do 31. října využít bezplatné vstupy,“ dodal náměstek hejtmana a připomněl, že Karlovarský kraj jako kolébka golfu v ČR nabízí i možnost zahrát si na několika ikonických hřištích v blízkosti samotného letiště Karlovy Vary.

Snaha přilákat provozovatele malých letadel do Karlových Varů má částečně pomoci snížit propad tržeb, které letiště zaznamenalo v době pandemie, kdy mělo jediné výnosy ze školy F-Air a leteckého klubu.

Vedení kraje zaznamenalo i zájem ruské společnosti Poběda nadále létat do Karlových Varů. "Chceme do Karlových Varů dostat i další společnosti. Uvidíme, jak se bude situace v cestovním ruchu vyvíjet a budeme se tomu přizpůsobovat," dodal náměstek hejtmana.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky doprava, novinky. letecká doprava, letiště Karlovy Vary, novinka, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, letiště, pandemie, Poběda, Česko, náměstek krajského hejtmana, Martin Hurajčík, UNESCO, Důl Jeroným

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letiště láká provozovatele malých letadel, Poběda chce létat i po pandemii  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.