Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O VARY°Voucher je zájem, během první hodiny zájemci vygenerovali sto poukazů

Největší lázeňské město v České republice dnes spustilo unikátní systém pobytových voucherů jako jeden z pilířů podpory a obnovy lázeňství a cestovního ruchu. Do akce se již zapojily desítky karlovarských hotelů a penzionů, další se stále hlásí a registrují do systému.

„Během první hodiny si lidé z celé České republiky zakoupili sto voucherů, což nás samozřejmě příjemně překvapilo a potěšilo. Znamená to, že lidé do Karlových Varů na dovolenou přijet chtějí,“ sdělil Josef Dlohoš, ředitel karlovarského Infocentra, které dostalo celou akci VARY°Voucher na starost.  

Restriktivní opatření trvající pro ubytovací zařízení všeho druhu od 13. března do 25. května byla pro tato odvětví opravdu velmi náročná. Cestovní ruch v Karlových Varech naprosto ustrnul.

„Město se tedy rozhodlo na návrh Infocentra podpořit „restart“ v podobě přímé finanční podpory pro zájemce o pobyty v Karlových Varech. V podobě slevových voucherů tak Karlovy Vary podporují pobyty v místních hotelech a lázeňských zařízeních,“ popisuje podstatu projektu mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál. 

Karlovy Vary je možné zažít na mnoho způsobů. Proto je i VARY°Voucher přizpůsobený různorodým potřebám návštěvníků. K dispozici jsou tři typy voucheru. Základní poukaz v hodnotě 1000,- Kč platí pro rezervaci na pobyty se snídaní a minimální délkou 3 noci. Wellness voucher v hodnotě 2500,- je určen pro ubytování a wellness služby hotelu spojené s relaxem. A poslední, s největší podporou ve výši 5000,- Kč, lze uplatnit na rezervaci lázeňského pobytu s délkou alespoň týden s léčebnou kúrou a minimálně polopenzí.

„Ačkoliv se domníváme, že je to velmi jednoduché a voucher si dokáže na našich webových stránkách vygenerovat každý, evidujeme velkou řadu telefonátů. Prakticky od rána nám volají lidé a ptají se na různé detaily. Některým, a to zejména těm starším zájemcům, pomáháme s vygenerováním voucheru na dálku,“ pokračuje ředitel infocentra.

Zájemci o pobyt v Karlových Varech si mohou zatím vybrat z 66 zaregistrovaných zařízení.

„Zájem stále evidujeme i u dalších hoteliérů a majitelů penzionů. Počítám s tím, že jejich celkový počet přesáhne osmdesátku,“ dodal Josef Dlohoš.

Celkově je v první edici vydáno 3350 voucherů, na jejichž podporu dala radnice Karlových Varů 10 milionů korun. Po jejich vyprodání by ale akce měla pokračovat.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Karlovy Vary, turismus, cestovní ruch, podpora, voucher, hotel, Česko, lázně, penzion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O VARY°Voucher je zájem, během první hodiny zájemci vygenerovali sto poukazů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.