Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

První zahrádky vzniknou na Staré Ovčárně, další lokality se hledají

Sokolovká radnice eviduje velký zájem o nové zahrádky. Proto začala tipovat pozemky, kde by buďto jednotlivé zahrádky nebo menší kolonie mohly vzniknout. Prvních šest parcel je připraveno u Staré Ovčárny. Přidělovat se budou obálkovou metodou.

„Jakýsi průzkum ohledně možných lokalit jsme zahájili už v loňském roce. Odbor rozvoje města nám předložil k posouzení několik vybraných míst, kde by mohly zahrádky v budoucnu vzniknout. Prvních šest již máme u Staré Ovčárny a očekáváme, že o ně bude značný zájem. O tom, kdo uspěje, bude rozhodovat takzvaná obálková metoda," uvedl místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček (Volba pro Sokolov). 

Další vytipované pozemky postupně procházejí schvalovacím procesem vedení města. To již u některých z navržených pozemků předběžně rozhodlo kladně.

"Prověřili jsme následně vhodnost lokalit navržených na vybudování zahrádek obhlídkou přímo na místě a poté některé z pozemků vybrali,“ doplnil první místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.) s tím, že na přípravě dalších lokalit pro zahrádky se intenzivně pracuje.

Zájem o zahrádky vzrostl zejména s ohledem na koronavirovou pandemii. První zájemci se hlásili už v loňském roce, kdy byla poprvé zavřená republika. Podle starostky Sokolova Renaty Oulehlové (ANO) si lidé stýskali, že nemají kam ze sídlišť utéct do klidu nebo nějakým aktivním odpočinkem. „Zahrádky poslouží jako oázy klidu, kde by se lidé mohli starat o záhonky nebo jen obyčejně odpočívat v symbióze s kouskem přírody. A tohle jim samozřejmě chceme dopřát," dodala starostka.

V současné době má město Sokolov ve svém vlastnictví jen minimum zahrádek. Většina zahrádkářských kolonií v okolí města je již v soukromém vlastnictví. To platí také o pozemcích v lokalitě Bohemia. „I tam si většinu ze šesti desítek zahrádek lidé v uplynulých měsících odkoupili. Sokolovu tedy ještě zbývají některé pozemky se zahrádkami v městské části Šenvert,“ dodal Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Voglová

Štítky zahrádkářské kolonie, pozemky, Sokolov, Stará Ovčárna, obálková metoda, pozemek, radnice, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První zahrádky vzniknou na Staré Ovčárně, další lokality se hledají  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.