Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sokolovská radnice nepodceňuje žádnou evropskou výzvu, na čerpání peněz je připravena s předstihem

Vedení sokolovské radnice si uvědomuje náročnost a důležitost procesu transformace regionu a takzvaným strategickým projektům věnovalo velkou pozornost. Podle starostky města Renaty Oulehlové (ANO) je město připraveno a věří, že s pečlivě připravenými projekty uspěje.

„Celkem jsme připravili šest velkých projektů a ucházet se chceme o stovky milionů korun. Jedná se projekty, které mají usnadnit a zpříjemnit život v našem městě, pomoci vybudovat nová pracovní místa a zahladit stopy po těžební činnosti. V projektech je i záchrana hornických tradic a rozsáhlá oprava Hornického domu,“ popisuje Renata Oulehlová.

Prvním projektem, který byl do výzvy předložen je revitalizace bývalé třídírny dolu Jiří a železničního depa. Bývalé depo je často místem černých skládek a neoprávněným vniknutím do areálu depa, kde se vyskytují jak zdemolované objekty, tak objekty ve značně zchátralém stavu, hrozí nebezpečí zdravotní újmy. „Město hodlá zbylé zchátralé a zdevastované budovy v areálu zdemolovat a v místě, v rámci jednotlivých etap, vybudovat novou parkovací plochu pro autobusovou a nákladní dopravu, průmyslovou zónu, kdy město připraví pozemky pro podnikání,“ popisuje první z projektů Jan Picka (nez), místostarosta města.

Dalším připraveným projektem je realizace podzemních a polopodzemních kontejnerů na odpad. Jedná se o zabudované podzemní kovové nádoby pro separovaný odpad. „O tomto projektu mluvíme ve městě již delší dobu, proto jsme ho do výzvy zařadili. Veškeré dotčené stavební pozemky se nachází v katastrálním území města Sokolov. Navržené pozice nových podzemních kontejnerů vychází ze současných pozic stávajících mobilních kontejnerů pro separovaný odpad, případně jsou situovány v těsné blízkosti,“ doplňuje druhý místostarosta Ladislav Sedláček (Volba pro Sokolov).

V dalších projektech chce město revitalizovat území bývalého lomu Michal a zaniklé obce Vítkov, kde se jedná zejména a vybudování vodovodu a kanalizace, zajistit efektivní hospodaření s energií pomocí využívání obnovitelných zdrojů, rekonstruovat náměstí Budovatelů. Poslední podaný projekt je zaměřen na záchranu hornických tradic a stavební úpravy Hornického domu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv

Štítky Sokolov, spravedlivá transformace, projekty, dotace, výzva, EU, projekt, Renata Oulehlová, Hornický dům, odpad, kontejner, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovská radnice nepodceňuje žádnou evropskou výzvu, na čerpání peněz je připravena s předstihem  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.