Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

V Sokolově začala demolice vybydlených domů, nahradí je parkoviště

Dlouho plánované bourání dvou opuštěných domů v sociálně vyloučené lokalitě vyjde přibližně na čtyři miliony korun. Město žádalo Ministerstvo pro místní rozvoj o dotaci na demoliční práce, kde uspělo, a část nákladů tak pokryje státní dotace.

„Dva vybydlené domy v lokalitě nad kinem Alfa odkoupilo město před časem od Sokolovské uhelné s tím, že je zboří a na jejich místě vybuduje nové parkovací plochy. Demolice obou objektů začala včera a práce by měly trvat několik dní. Celkové náklady na odstranění budov dosahují přibližně čtyři miliony korun. Z toho polovinu pokryje státní dotace,“ uvedl Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice.

Státní dotaci získalo město z Ministerstva pro místní rozvoj ČR z programu Podpory revitalizace území.

„V rámci tohoto programu lze žádat peníze na demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách, což ulice Hornická a Heyrovského splňují. Jeden z demolovaných domů stojí samostatně a druhý je součástí většího bloku, proto je jeho demolice složitější,“ pokračuje dále mluvčí.

Po skončení bouracích prací začne v lokalitě příprava na stavbu parkovacích míst. Těch je v Sokolově nedostatek a tento záměr považuje vedení radnice jako nejefektivnější.

"Chceme tuto oblast udělat atraktivnější. Přibýt by měly desítky parkovacích míst, které využijí nejen obyvatelé žijící v okolí, ale například i návštěvníci kina Alfa,“ doplnil místostarosta Jan Picka (nez.) a připomněl, že poblíž zmíněné lokality dokončuje město nové pobytové zařízení Čtyřka, jehož návštěvníci budou také potřebovat někde zaparkovat.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vladimír Meluzín

Štítky demolice, sociálně vyloučená lokalita, Sokolov, dotace, MMR, dům, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, parkování, Sokolovská uhelná, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

V Sokolově začala demolice vybydlených domů, nahradí je parkoviště  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.