Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sokolov už není členem Hospodářské a sociální rady regionu

Zastupitelé hornického města usoudili, že jim členství v zapsaném spolku nic nepřináší a po zvážení dalších okolností rozhodli o ukončení členství v této radě. To bylo ukončeno k 31. prosinci uplynulého roku.

„Vystoupení Sokolova schválilo na posledním letošním jednání zastupitelstvo města. Vzhledem k tomu, že členství v Hospodářské a sociální radě Sokolovska (HSRS) zrušila také společnost Sokolovská uhelná, považuje se další existence HSRS bez největšího zaměstnavatele v regionu za neproduktivní a dlouhodobě nepřinášející plnění deklarovaných cílů,“ sdělil mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín s tím, že do budoucna by měla ukončit svoji činnost i celá tato rada.

Hospodářská a sociální rada Sokolovska, zapsaný spolek, byla podle mluvčího považována spíše za zájmový subjekt bez potřebných pravomocí v regionu a členství v něm městu Sokolov nepřinášelo dlouhodobě výsledky.

„Záměrem HSRS bylo původně vyvíjet iniciativní a koordinační činnost s cílem dosažení vyšší ekonomické a sociální úrovně regionu. HSRS měla necelé tři desítky členů a v regionu působila od roku 2000,“ dodal mluvčí.

Členy rady byly například města Sokolov, Chodov, Habartov nebo obce Bublava, Vintířov a další. Z institucí to je například Krajský úřad Karlovarského kraje, Místní akční skupina Sokolovsko nebo Destinační společnost Sokolovsko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Sokolovsko, HSRS, vystoupení, Karlovarský kraj, spolek, rada, Sokolov, Sokolovská uhelná, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov už není členem Hospodářské a sociální rady regionu  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.