Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sokolov chystá stavbu parkovišť v ulicích Hornická a Heyrovského

Místo prázdných domů v takzvaně sociálně vyloučené lokalitě v ulicích Hornická a Heyrovského v Sokolově chce radnice vybudovat parkoviště. Město na stavbu dvou parkovišť chystá projekt, na jehož základě vyhlásí výběrové řízení. Radnice nejprve chce v lednu až v březnu objekty zbourat, poté přijde na řadu budování parkoviště, pravděpodobně ještě v příštím roce, řekl místostarosta Jan Picka (nez.)

"Chceme tuto oblast udělat atraktivní lokalitou pro bydlení a postavit tam dvě parkoviště. Měly by tam přibýt zhruba desítky parkovacích míst. Co se týče nákladů na výstavbu, tak ty budou patrné z projektové dokumentace, kterou v současné době zhotovujeme. Jedno parkoviště bude o to důležitější, protože bude ležet poblíž kina Alfa," řekl Jan Picka.

Domy připravené k demolici město před časem odkoupilo od společnosti Sokolovská uhelná. Jsou v sociálně vyloučené lokalitě, proto chce radnice zabránit i tomu, aby se do nich nastěhovali další problémoví nájemníci. V těchto místech chybějí parkovací místa, proto se vedení města rozhodlo postavit tam parkoviště.

V Hornické ulici přijde zbourat krajní část budovy, konkrétně jeden ze šesti vchodů, v Heyrovského ulici pak jeden dům. Předpokládané ceny podle projektu měly být 13,5 milionu a druhá zakázka 10,5 milionu korun. Z výběrového řízení ale vzešly ceny nižší, a to 1,7 a 2,3 milionu korun, uvedl Picka. Na bourání objektů získalo od ministerstva pro místní rozvoj z programu demolice budov v sociálně vyloučených lokalitách město dotaci, která pokryje 50 procent nákladů.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, parkování, Sokolov, Jan Picka, dům, radnice, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chystá stavbu parkovišť v ulicích Hornická a Heyrovského  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.