Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva miliony korun za vícepráce nechtělo vedení Sokolova zkousnout

Během stavby pobytového zařízení pro seniory došlo k navýšení ceny díla o zhruba dva miliony korun. To se velmi znelíbilo radním Sokolova, kteří si pozvali autora projektu, aby jim vše zdůvodnil. A některá pochybení byla opravdu zarážející.

„Celkem se jednalo o osm změnových listů. V projektu například chybělo vyčíslení zhruba šestnácti kilometrů drátů, někde chyběla omítka, jinde zase takzvaná armovací síťka,“ popisuje chyby v projektu Jan Picka (nez) místostarosta Sokolova.

Celkem se jedná o navýšení nákladů o zhruba dva miliony korun.

„Musíme být ale objektivní, proto musíme přiznat, že část těchto nákladů je navýšena na základě našich požadavků na změny. Ty byly ale z osmi pouze dvě. Zbylých šest jsou chyby projektanta,“ doplnil místostarosta.

Pobytové zařízení pro seniory se v Sokolově staví v místě bývalé základní školy a má být dokončeno v příštím roce. „Dá se říci, že stavba jede podle plánu. Nyní se osazují okna, dělá se podlahové topení, obkládají se koupelny a provádí se další instalace,“ popisuje starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO) s tím, že město již zavedlo odpovědnost architektů za chyby v projektech, což by mělo výše popsané vícenáklady maximálně eliminovat.

Město Sokolov získalo na projekt už 65 milionů korun, s čímž původně nepočítalo. „Začali jsme stavět s vlastními penězi a původně jsme plánovali, že vše zafinancujeme sami. Nakonec se nám ale podařilo získat dotační peníze, které nám pomohou přežít dobu po pandemii. Věřím, že si v souvislosti s dopady Covid-19 nebudeme muset brát úvěr a vše ustojíme,“ dodala starostka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Sokolov, dotace, pobytové zařízení pro seniory, chyba, projektant, projekt, Jan Picka, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva miliony korun za vícepráce nechtělo vedení Sokolova zkousnout  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.