Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolov pořídí vybavení do domova pro seniory celkem za 15 milionů korun

Sokolov pořídí do nového domova pro seniory, který se staví v Sokolovské ulici, mobiliář a vybavení do kuchyně zhruba za 15 milionů korun. Radnice bude v nejbližších dnech vyhlašovat výběrové řízení na dodavatele, řekla novinářům starostka Sokolova Renata Oulehlová (ANO).

Do domova, který přijde zhruba na 150 milionů korun, nakoupí město nábytek asi za 9,6 milionu a kompletní vybavení kuchyně za 5,5 milionu korun. "Co se týče mobiliáře, od postelí až po madla, všechny ty věci, které jsou potřeba pro takovéto zařízení, kde se starají lidé 24 hodin o klienty, kteří z důvodu věku nebo zdravotního stavu se o sebe nedokážou sami postarat," řekla Renata Oulehlová.

Nové pobytové zařízení vzniká na místě bývalé 4. základní školy. Bude určeno zejména pro lidi s neurodegenerativními poruchami, jako například s Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou. Bude mít kapacitu 61 lůžek, z toho bude 41 jednolůžkových pokojů a deset dvoulůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením.

Na svou největší investici za posledních 20 let získalo město dotaci 50 milionů z ministerstva práce a sociálních věcí, dotace tak pokryje zhruba třetinu nákladů. Stavební práce začaly loni v srpnu a s dokončením se počítá na jaře příštího roku. První klienti by se do domova mohli nastěhovat koncem příštího roku nebo na začátku roku 2022.

Autoři | Foto sokolov.cz

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Sokolov, Renata Oulehlová, nábytek, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov pořídí vybavení do domova pro seniory celkem za 15 milionů korun  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.