Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Demolice Krejcarové lávky zkomplikuje vodákům cestu po řece Ohři

Během demoličních prací, které mají být zahájeny zhruba v polovině měsíce července, nebude možné pod lávkou proplout. Vodáci se budou muset před lávkou vylodit, lodě přenést a zase se nalodit. Úsek se zákazem proplutí bude viditelně označen.

„Podle informací stavební firmy by měly být stavební a demoliční práce na Krejcarocé lávce zahájeny po 15. červenci letošního roku. Od té doby nebude možné pod lávkou proplout,“ uvedla vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Klepáčková.

Původně mělo k demolici lávky dojít už na podzim loňského roku, tedy mimo vodáckou sezonu. To se ale nepodařilo a proto se musí nyní vodáci smířit s omezením provozu právě uprostřed sezony. „O problému jsme jednali i s vodáckou asociací. Vodáci budou o problému informováni nejen před samotným problematickým místem, ale i v kempech a tábořištích po cestě,“ doplnila vedoucí odboru s tím, že vyloďování bude možné na pravém břehu řeky Ohře, který k tomu bude upraven.

Město musí zavřít i cyklostezku, takže místo budou muset objíždět i cyklisté. „Tady bude k dispozici mapka, která turisty provede městem a navede je zpět na cyklostezku. Aspoň jim ukážeme více míst ve městě,“ dodala starostka města Renata Oulehlová (ANO) s tím, že rekonstrukce Krejcarové lávky vyjde na 57 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vodáci, přenášení, Krejcarová lávka, Sokolov, uzavření, lávka, Ohře, Renata Oulehlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice Krejcarové lávky zkomplikuje vodákům cestu po řece Ohři  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.