Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Karlovarsku se zřítila část bývalé porcelánky. Zasahovalo sedm jednotek hasičů

V obci Vojkovice – Jakubov nedalo Ostrova na Karlovarsku došlo včera krátce před desátou hodinou večerní ke zřícení části objektu bývalé porcelánky. K události vyjelo celkem sedm jednotek hasičů, kteří na místě vyloučili přítomnost osob a místo zajistili. Hasiči o tom informovali na svém facebookovém profilu.

Včera večer krátce před desátou hodinou došlo v obci Vojkovice - Jakubov ke zřícení části budovy zdejší bývalé porcelánky. Na místo bylo povoláno celkem sedm jednotek hasičů. Velitel zásahu po příjezdu jednotek povolal na místo také statika, který zhodnotil stav budovy jako havarijní a nařídil uzavření komunikace pro vozidla. Zároveň doporučil demolici horních pater budovy.

„Velitel zásahu proto vyhlásil zvláštní stupeň poplachu a požádal o koordinaci záchranných a likvidačních prací místostarostu ORP Ostrov, který svolal pro řešení události krizový štáb,“ uvedli hasiči na Facebooku.

Vjezd do Jakubova byl pro automobily u mateřské školy uzavřen, přístup je možný v omezené míře pouze pro pěší. „Na základě jednání krizového štábu bylo rozhodnuto o hermetickém uzavření průjezdu pro pěší i automobilovou dopravu. Naštěstí nedošlo ke zranění osob. Na místě prosím dodržujte pokyny Policie ČR a dopravního značení,“ uvedlna Facebooku Ostrova místostarosta Marek Poledníček (KDU-ČSL).

Zásah trval až do pozdních ranních hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje, Ostrov

Štítky hasiči, budova, zásah, porcelánka, Karlovarský, jednotka, zřícení, Karlovarský kraj, Jakubov, Vojkovice, Ostrov, Facebook, Marek Poledníček, KDU-ČSL, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Karlovarsku se zřítila část bývalé porcelánky. Zasahovalo sedm jednotek hasičů  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.