Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Ostrově na Karlovarsku honili strážníci pštrose

Netradiční případ se odehrál v Ostrově na Karlovarsku, kde pobíhal po městě pštros. Místní strážníci, ke kterým se oznámení dostalo, si nejprve mysleli, že si z nich někdo utahuje. Nakonec se ale ukázalo, že nelétavý pták se skutečně vyskytuje v ostrovských ulicích.

Případ se odehrál na Štědrý den, nyní se k němu zveřejnily bližší informace. Na událost upozornil na svém facebookovém profilu ostrovský starosta Jan Bureš (ODS). Strážníci dostali oznámení od místního, že poblíž Liščího vrchu se pohybuje v lesním porostu pštros. Hlídka se proto vydala celou situaci prověřit a zjistila, že skutečně oznamovatele nešálil zrak. Zvíře nakonec bez větších potíží chytili, i když se pták chvíli bránil a chtěl mužům v uniformách utéct.

Strážníkům se povedlo kontaktovat majiteli a společným úsilím, se jim podařilo samici emu hnědého chytit a doručit zpátky majiteli. Během záchranné akce nedošlo ke zranění zvířete ani strážníků,“ popsal kuriozitu šéf radnice města Ostrov. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Jan Bureš

Štítky Pštros, Strážníci, Ostrov, Karlovarský, Karlovarský kraj, ODS, Štědrý den, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Ostrově na Karlovarsku honili strážníci pštrose  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.