Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Na pravém břehu řeky Ohře vznikne relaxační a oddychová zóna

I Karlovy Vary chtějí mít svoji Náplavku. Ta by měla vzniknout v Tuhnicích mezi lávkou a Chebským mostem. Součástí studie bude i využití prostoru kolem stávající loděnice. Celé území by mělo sloužit sportovcům, maminkám s dětmi, seniorům a samozřejmě i vodákům.

„Do konce podzimu budeme mít hotovou projektovou dokumentaci na realizaci Náplavky v Tuhnicích. Chceme pro naše občany, ale i návštěvníky vytvořit oddychovou a relaxační zónu v blízkosti centra, ta by měla mít podobu přírodního leso-parku,“ vysvětluje Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Projekt má řešit území na prvém břehu řeky Ohře a to od Tuhnické lávky po Chebský most. Řešené území je podle primátorky jednou z mála možností, jak v rámci města "zpřístupnit" nábřeží některé z řek protékajícími krajským městem. „V centru města podél říčky Teplé je to prakticky nemožné. U řeky Ohře je břeh převážně zarostlý a s menší úpravou by došlo k zatraktivnění této zajímavé lokality. Nachází se zde také zcela nová cyklostezka a osvětlení. Nový prostor by měl být opravdu určen pro všechny, sloužit má volnočasovým aktivitám sportovců, pejskařům, maminkám s dětmi i seniorům, ale samozřejmě také vodákům. Myslím, že si zde najde každý to své,“ doplňuje primátorka.

Záměrem radnice je rozdělit lokalitu do několika zón. Jednou z nich má být dětské leso-parkové hřiště, dále odpočinková a relaxační zóna s pláží, pítky a venkovními sprchami a své místo by měla mít i pikniková zóna s ohništěm a grily.

„Oproti náplavkám v jiných velkých městech by ta karlovarská měla být opravdu přírodní a relaxační, v některých městech najdete minimum zeleně, zde se nachází stromové aleje a další sadová úprava vznikne i při revitalizaci prostranství. Takže i v horkém dni si zde mohou návštěvníci odpočinout ve stínu pod rozkvetlým stromem,“ dodala Andrea Pfeffer Ferklová s tím, že Karlovy Vary se s projektem přihlásily do soutěže Stavby Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky náplavka, Ohře, Karlovy Vary, relaxační zóna, novinka, projekt, Tuhnice, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pravém břehu řeky Ohře vznikne relaxační a oddychová zóna  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.