Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město začne s desinfekcí hřišť a věří, že je kvůli neukázněným rodičům a dětem nebude muset zavírat

Vláda ve svých přísných restrikcích doporučila obcím a městům uzavřít dětská hřiště. Někde toto doporučení uposlechli, jinde se snaží dát dětem a rodičům šanci trávit volný čas aktivně. Mnohdy ale naráží na neukázněnost návštěvníků.

„V Karlových Varech se vedení města rozhodlo ponechat zhruba pět desítek dětských hřišť a fit parků v režimu otevřeno.  Konkrétně se jedná o 37 dětských hřišť a 13 parků s cvičebními prvky. Na nutnost chránit si dýchací cesty respirátorem či rouškou a dodržování rozestupů upozorňují informační tabule,“ říká Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

V Karlovarském kraji byly v uplynulém týdnu jarní prázdniny a hojně navštěvovaná hřiště v lázeňském městě projdou od pondělí důkladnou desinfekcí. 

„Bezpečnost a zdraví dětí a dalších návštěvníků hřišť je pro nás velmi důležitá. Proto bude veškeré zařízení čištěno horkou párou a desinfekčním přípravkem, který ničí viry a bakterie,“ uvádí primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Podle jejích dalších slov se vedení města rozhodlo i přes doporučení vlády ponechat hřiště veřejnosti přístupná, aby měli rodiče s dětmi kam zajít.

 „Věříme, že si všichni občané uvědomují vážnost současné situace a budou dodržovat veškerá platná nařízení, zejména nošení roušek či respirátorů. Pokud by se tak ale nedělo, nezbyde nám nic jiného, než v zájmu ochrany nás všech dětská hřiště uzavřít, jako se již stalo v okolních městech,“ dodává primátorka. 

K uzavření dětského hřiště ale došlo ve volnočasovém areálu Rolava.  „I zde ale provozovatel, společnost KV City Centrum, provede v pondělí důkladnou desinfekci zařízení a herních prvků a v odpoledních hodinách hřiště otevře,“ dodala Helena Kyselá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMKV

Štítky dětské hřiště, desinfekce, koronavir, Karlovy Vary, uzavření, otevření, dezinfekce, jarní prázdniny, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město začne s desinfekcí hřišť a věří, že je kvůli neukázněným rodičům a dětem nebude muset zavírat  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.