Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Parkovné na některých místech Karlových Varů zlevnilo

Krajské město má svá parkoviště rozdělena do pěti zón. Nejdražší parkovné je v lázeňském území a na Nábřeží Jana Palacha a u Galerie umění. Nejlevnější zaparkujete na záchytném parkovišti Kome, ve Slovenské ulici a u Poštovního dvora.

„Rada města schválila  nový sazebník parkovacích automatů na místních komunikacích platný od 1. listopadu letošního roku. Došlo ke sjednocení sazeb na parkovištích KOME I.,  KOME II a Poštovní dvůr. Ceny za parkování se na parkovištích Varšavská, Tržiště, KOME I.,  KOME II a Poštovní dvůr snižují. Směrem dolů jsou také upraveny sazby na Horním nádraží, naopak zvyšují se ceny v centru města,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Za hodinu parkování na Nábřeží Jana Palacha nebo u Galerie umění zaplatí od listopadu řidič 40 korun. Na většině dalších míst mimo lázeňské území to bude nově pouze 20 korun. Ve výše zmíněných nejlevější zóně pak hodinové parkovné vyjde na korun deset. Nejdražší parkování je v centru lázeňského území, kde například na Zahradní ulici vyjde hodina stání na osmdesát korun.

„Do sazebníku byla doplněna místní komunikace Slovenská jako Zóna 5. To je úsek od KOME k Richmondu, kde bylo možné dosud parkovat bezplatně. Nově bude toto podélné stání zpoplatněno,“ upozornila mluvčí magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky parkovné, sazebník, zlevnění, Karlovy Vary, parkování, Jan Palach, Poštovní dvůr, Richmond

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovné na některých místech Karlových Varů zlevnilo  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.