Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ostrov hledá využití objektu zbrojnice hasičů

Město Ostrov na Karlovarsku hledá využití objektu zbrojnice dobrovolných hasičů. Hasiči, kteří zde sídlí od roku 1990, by se měli přestěhovat do nového areálu v příštích letech. Podle starosty města Jana Bureše (ODS) by se měla stará zástavba zbourat a prostor nechat volný nebo postavit místo ní bytový dům.

"Nejdříve potřebujeme pro hasiče postavit novou výjezdovou stanici, plánujeme ji na Jáchymovské ulici. Chtěli jsme začít v letošním roce, ale výpadek příjmů investici zabrzdil. Budeme shánět nějakou dotaci, ale i kdyby nebyla, tak ji postavíme za vlastní peníze," řekl Jan Bureš. Výstavba nové hasičské stanice by měla vyjít na 14 milionů korun.

Podle starosty by se měl nevzhledný objekt zbourat a ponechat místo něj volnou plochu. Další variantou je nabídnout ho k prodeji soukromému investorovi, který by tam mohl postavit například bytový dům. "Připravuje se nyní studie, podle té uvidíme, co s ním. Jasno by mohlo být už v září," uvedl starosta.

Zbrojnice je v atraktivní lokalitě v zámeckém parku v blízkosti ostrovského zámku a bývalého hotelu Myslivna, který město plánuje opravit. Už nyní se pracuje na rekonstrukci střechy za 6,5 milionu korun. Radnice chce v objektu vybudovat asi deset bytů, z toho tři budou mezonetové. Náklady na jejich vybudování ukáže až hotový projekt.

Ostrov letos hospodaří s vyrovnaným rozpočtem s příjmy i výdaji 488,2 milionu korun.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, Ostrov, muniční sklad, Jan Bureš, ODS, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov hledá využití objektu zbrojnice hasičů  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.