Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarské lázeňské lesy hledají cesty k finanční soběstačnosti

Příspěvková organizace Magistrátu města Karlovy Vary dostala v letošním roce příspěvek ve výši 6 milionů korun. Nově zvolené vedení společnosti ale předpokládá, že tuto částku nevyčerpá a do budoucna se chce obejít bez pomoci svého zřizovatele.

„Předpokládám, že nevyčerpáme celou částku ale třeba jen 2 miliony korun nebo ještě méně. Záleží ale samozřejmě na mnoha faktorech, Tím zásadním jsou například dotace z kraje nebo ministerstva zemědělství,“ vysvětluje Stanislav Dvořák, nový ředitel společnosti Lázeňské lesy Karlovy Vary s tím, že dotace jsou určeny například na obnovu lesa, prořezávky nebo jako náhrada za kůrovcové dřevo.

Vedle dotací mají do společnosti přinést více peněz i nové aktivity, kterými se nyní chce vedení Lázeňských lesů prezentovat.

„Plánujeme vybudování sběrny a prodejny zvěřiny v areálu svatý Linhart. Rozšíříme sortiment námi prodávaných produktů ze dřeva o prodej zeminy. Dále rozšiřujeme provozní dobu například v lanovém centru, chceme zajistit celoroční provoz kavárny na svatém Linhartu a novinky, jako například zip-line, máme i na Goethově vyhlídce, kterou rovněž spravujeme,“ pokračuje dále ředitel.

Další aktivitou jsou kulturní akce, které mají od jara do podzimu přilákat do lázeňských lesů obyvatele Karlových Varů i turisty. Aktuálně pořádají lesy i prázdninový příměstský tábor pro děti.

„Další peníze a možnosti společně hledáme ve spolupráci se správou lázeňských parků. Tady by se mělo jednat zejména o vzájemné pronájmy techniky a zaměstnanců. Ty by si mohly lázeňské lesy půjčovat zejména během předjaří a zimy na shazování klestu, obnovu lesa, uvolňování cest nebo například údržbu pěšin za Grandhotelem Pupp,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

V loňském roce navštívilo Goethovu vyhlídku zhruba osmnáct tisíc lidí a areál sv. Linhartu dle odhadů zhruba čtyřicet až padesát tisíc. Letos by měl být počet podstatně vyšší a měl by postupně narůstat i v dalších letech.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ekonomika, lázeňské lesy, finance, Karlovy Vary, dotace, les, ODS, Grandhotel Pupp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské lázeňské lesy hledají cesty k finanční soběstačnosti  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.