Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opravy karlovarských škol stojí během prázdnin miliony korun

Nejvíce peněz je v letošním roce investováno do základní školy J. A. Komenského v Drahovicích. Tady probíhá druhá etapa rekonstrukce elektroinstalace a modernizace šaten žáků. Celkem tady radnice za stavební práce zaplatí více než šest a půl milionu korun.

Rekonstrukce elektro instalace na škole Komenského řeší celkovou výměnu silnoproudých rozvodů včetně zásuvek, vypínačů, osvětlení tříd a chodeb a svítidel ve třídách. Součástí jsou i slaboproudé rozvody jako je školní rozhlas, zabezpečovací systémy a PCO a počítačová síť ve všech objektech školy. Tyto práce přesahují částku pět milionů korun,“ uvedla Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Práce jsou rozděleny do tří etap. První za necelé čtyři miliony korun proběhla vloni, kdy se jednalo o elektroinstalaci v objektu druhého stupně. Po skočení zmiňované druhé etapy bude zbývat dokončit elektroinstalaci v družině a tělocvičně, což by mělo stát zhruba jeden a půl milionu korun.

„Současně s těmito pracemi dochází v této škole k vybourání stávajících šatních kójí s drátěnými příčkami a keramické dlažby podlahy. V šatnách bude udělána nová podlaha a dodány nové šatní skříně,“  pokračuje mluvčí.

V základní škole Poštovní dochází ke stavebním úpravám kuchyně v hodnotě necelých tři sta tisíc korun. Základní škola jazyků získá za necelý milion korun novou odbornou učebnu vybavenou moderním nábytkem. Ta se jedná o projekt financovaný z prostředků Evropské unie.

„Necelá tři miliony korun investujeme ve škole v Truhlářské ulici, kde je třeba vyměnit páteřní silnoproudé kabelové rozvody. A opravy se týkají i některých mateřských škol, kde například v MŠ Vilová modernizujeme prostory kuchyně a v MŠ Východní oplocení objektu školky. Tady se v prvním případě jedná o částku přesahující jeden milion korun a ve druhém částku 1,7 milionu korun,“ dodala Helena Kyselá s tím, že většina projektů by měla být hotova do konce letních prázdnin.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky opravy, školy, investice, Karlovy Vary, modernizace, Jan Amos Komenský, základní škola, elektroinstalace, rozvod, Drahovice, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy karlovarských škol stojí během prázdnin miliony korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.