Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Aš se vzteká. Vadí jí způsob doručování zásilek České pošty

V Aši na Chebsku přetrvávají problémy s doručováním zásilek České pošty. Komplikace v západočeském výběžku nastaly poté, co státní podnik před dvěma lety zrušil v Aši dodejnu a oblast obsluhoval přímo z Chebu. Obyvatelé dál na radnici posílají stížnosti. Podle starosty Vítězslava Kokoře (ANO) se uvažuje o tom, že se doručovací středisko do Aše vrátí.

„Momentálně se situace s doručováním pošty zase zhoršila. Je to pravděpodobně způsobené nedostatkem pracovníků. V tuto chvíli máme velké množství stížností od občanů, mnohdy jim to komplikuje život, institucím i úřadům taktéž," popsal situaci starosta. Lidé tak i několik týdnů čekají třeba na platební karty nebo na lékařskou zprávu.

Situaci by podle něj mohlo vyřešit to, že se zásilky budou opět doručovat z Aše, nikoli z Chebu. Pošta tehdy slíbila, že pokud se nový model doručování neosvědčí, doručovací středisko se do města vrátí. Uvažuje se o tom, že by to mohlo nastat už od začátku příštího roku, uvedl starosta. Radnice proto bude apelovat na vedení České pošty.

Záměr obnovit v Aši dodejnu podle vedení České pošty trvá. „Situaci s doručováním listovních zásilek v Aši monitorujeme. Na toto téma proběhne jednání mezi generálním ředitelem České pošty panem Miroslavem Štěpánem a panem starostou. Po tomto jednání můžeme poskytnout další detaily," řekl na dotaz mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Ašskou pobočku zrušila Česká pošta při centralizaci logistiky v Karlovarském kraji. Stály za tím ekonomické i personální důvody a také obecný pokles objemu listovních zásilek. Poštovní doručovatelé měli místo v Aši vyzvedávat zásilky v Chebu, následně mnozí z nich podali výpověď. Po změnách v systému doručování si lidé začali stěžovat na sociálních sítích a obraceli se i na městský úřad či poštovního ombudsmana.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká pošta

Štítky , Česká pošta, Doručování, Chebsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Arnošt Vykoukal

Přijímám i několik balíčků týdně. Ale jediná pošta má problémy. I kdyby byla pošta zdarma, raději zaplatím ostatní dopravcům.

Neděle, 29. října 2023, 06:54Odpovědět

Martin Vaněk

Stále nechápete, že jde o cílenou likvidaci zbytků státních podniků, které se následně ukradnou a vytunelují?

Sobota, 28. října 2023, 23:44Odpovědět

Milan Počta

Ano tak je to správně, pokud napíšete jakýkoliv nesouhlas tak Vám pošlou ,že příspěvek byl smazán,

Sobota, 28. října 2023, 17:00Odpovědět

Aš se vzteká. Vadí jí způsob doručování zásilek České pošty  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.