Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ašští strážníci balí kufry. Stěhují se do bývalé textilní školy a vyhlíží nové pracovníky

Strážníci v Aši potřetí ve své jednatřicetileté historii mění domov. Tentokrát se pracovníci v uniformách stěhují z budovy v Hlavní ulici do přízemí nedávno zrekonstruované bývalé textilní školy v ulici Gustava Geipela, kde v současné době dovybavují kanceláře.

V pořadí na třetí adrese ve své existenci bude sídlit Městská policie v Aši. První měsíce po založení měly hlídky zázemí v kancelářích městského úřadu. Po čase ale přešli strážci ašského zákona do budovy na Hlavní ulici. Nyní balí kufry znovu, tentokrát počítače, notýsky či stoly berou do textilky, která nedávno podstoupila rekonstrukci za více než milion korun. Budova, která sídlí v ulici Gustava Geipela, dostala i dvanáct nových bytů. „Stěhovat se chceme postupně v průběhu února,“ uvedl řídící městské policie Richard Kosík.

Podle městského úřadu nové zázemí a bezbariérové poskytne lepší komfort nejen strážníkům, ale také veřejnosti. Prostory tu získá šest asistentů prevence kriminality a také obsluha městského kamerového systému. V Aši doufají, že nové prostory přitáhnou nové uchazeče o práci. Zatím totiž strážníci ve městě chybí. „U Městské policie v Aši nyní pracuje devět strážníků, čtyři volná místa se zde nedaří dlouhodobě obsadit novým adepty, přestože zaměstnavatel nabízí řadu benefitů, mimo jiné přidělení služebního bytu,“ sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Aš

Štítky , Strážníci, Stěhování, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ašští strážníci balí kufry. Stěhují se do bývalé textilní školy a vyhlíží nové pracovníky  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.