Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cheb jedná o dostavbě lávky přes nádraží s novým dodavatelem

Město Cheb jedná s firmou, která by mohla dostavět lávku přes vlakové nádraží. Původní zhotovitel, společnost Raeder & Falge (nyní RAF STAVBY), práce na začátku srpna zastavil poté, co na něj věřitelé podali návrh na insolvenční řízení. Zakázku za zhruba 150 milionů korun by tak mohl dokončit jiný dodavatel. Jasno by mělo být zhruba do dvou týdnů, řekl novinářům místostarosta Ladislav Hrubý (VPM).

„V případě, že se dohodneme na znění textu smlouvy o dílo, podle které by se měla dokončit stavba lávky, což je asi 44 procent celé stavby, pak by se první práce mohly opět rozeběhnout během měsíce října,“ uvedl Hrubý.

Cheb využil možnost najít dodavatele ve výběrovém řízení bez uveřejnění a v současné době jedná s jedním dodavatelem. O koho jde, zatím město zveřejnit nechce.

Zároveň ale radnice také zváží možnost přihlásit se do insolvenčního řízení se společností RAF STAVBY. I když by vzájemné vztahy mezi městem a firmou měly být v současné chvíli vypořádány, Chebu vznikají přerušením prací nové náklady, musí například platit za výluky na železnici a podobně.

Stavba lávky skončila na začátku srpna. Most přes kolejiště je již částečně vysunutý přes nádraží. Jeho stavba se odehrávala tak, že se vždy jednotlivé díly mostu vyrobily a pak se nasouvaly přes kolejiště. Poslední takový výsun byl v červenci.

Cheb začne hledat nového dodavatele rozestavěné lávky přes nádraží

Město Cheb bude muset najít co nejdříve nového dodavatele rozestavěné lávky přes vlakové nádraží. Původní zhotovitel, firma Raeder & Falge, se dostala do insolvenčního řízení. I když zatím soud úpadek firmy nevyhlásil, práce na stavbě lávky skoro...

 

I když jednání s novým dodavatelem nejsou ještě u konce, je pravděpodobné, že výslednou cenu stavby změna dodavatele prodraží. Firma Raeder & Falge zakázku získala v soutěži v roce 2020. Mezitím ale ceny řady stavebních materiálů vzrostly, stejně tak jako například ceny pohonných hmot a energií.

Pokud by se ale město na dostavbě lávky dohodlo, bylo by podle Hrubého možné dílo dokončit zhruba v srpnu příštího roku, tedy asi o 15 měsíců později, než byl původní termín.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Raeder&Falge

Štítky ČR, správa, silnice, most, Cheb, lávka, Ladislav Hrubý, Raeder & Falge

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb jedná o dostavbě lávky přes nádraží s novým dodavatelem  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.