Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Myší exkrementy a špína. Inspektoři zavřeli v Aši prodejnu potravin

Špína, exkrementy hlodavců a odporný nepořádek. To a mnohem více čekalo na inspektory ze Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v Aši v prodejně potravin Free One Shop v ulici Doubrava. Jakmile spoušť kontroloři uviděli, rozhodili obchod okamžitě zavřít.

Maloobchodní krám měl podle verdiktu inspektorů hned několik nedostatků. Nejvíce se prohřešky týkaly hygienických standardů. Uvnitř provozovny zjistili výskyt exkrementů hlodavců, a to na podlaze a na regálech v těsné blízkosti potravin, případně na regálových konstrukcíchDále provozovatel výrazně zanedbal úklid – ve skladovacích prostorách i prodejní místnosti jsme totiž zjistili znečištěnou podlahu a špína se nacházela rovněž na hůře dostupných místech provozovny,“ uvádí závěrečná zpráva SZPI.

Kontrolorům vadilo také to, že v některých částech provozovny, se nacházely pavučiny. Ze znečištěných a plesnivých stěn místy odpadávala omítka. Kvůli nevyhovujícím prostorám tak nebylo možné vyloučit riziko kontaminace potravin. „S ohledem na výše uvedená zjištění jsme provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor provozovny,“ dodala inspekce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SZPI

Štítky , potraviny, SZPI, Prodejna, jídlo, Státní potravinářská inspekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myší exkrementy a špína. Inspektoři zavřeli v Aši prodejnu potravin  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.