Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lázeňský komplex Mercur v Mariánských Lázních se prodal v dražbě za 76 milionů korun

Lázeňský komplex Mercur v Mariánských Lázních bude mít nového majitele. Ve veřejné dražbě ho získaly Lázně Poděbrady za 76 milionů korun. Uvedla to generální ředitelka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Kateřina Arajmu. Úřad nabízel budovy v centru města od května.

Nejnižší podání ve veřejné dražbě bylo stanoveno na 59,9 milionu korun. Celkem v dražbě padlo 27 příhozů, díky kterým se cena vyšplhala na 76 milionů korun. Do dražby se přihlásili tři zájemci. Vítězem a novým majitelem se po doplacení celé vydražené částky stanou největší středočeské lázně v Poběbradech.

Lázeňský dům poskytoval pobyty zejména příslušníkům bezpečnostních sborů, policistům nebo hasičům. Ministerstvo vnitra koncem roku 2019 vyhodnotilo areál jako nepotřebný a převedlo jej na Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Ministr vnitra Jan Hamáček zamýšlené ukončení provozu areálu zdůvodnil tím, že komplex potřebuje rekonstrukci za 300 milionů korun.

Budovy, které byly postaveny v roce 1905, jsou v centru lázeňského města v blízkosti hlavní kolonády a zpívající fontány. Komplex lázeňského domu tvoří čtyři propojené stavby s ubytovacími kapacitami, rehabilitačním bazénem a balneoprovozem. Jeho celková kapacita je 60 pokojů s téměř 90 lůžky.

Nový majitel získá kromě budov, které jsou částečně vybaveny nábytkem, masážními vanami či lehátky, také pozemek o rozloze 766 metrů čtverečních, který se nachází naproti pavilonu s léčivými prameny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZMV

Štítky lázně, reality, vláda, Mariánské Lázně, dražba, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Hotel Německý dům, Lázně Poděbrady, Ministerstvo vnitra České republiky, Jan Hamáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázeňský komplex Mercur v Mariánských Lázních se prodal v dražbě za 76 milionů korun  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.