Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cheb je krajským vítězem soutěže Historické město roku 2020 a postoupil do celostátního finále

Soutěž, kterou pravidelně vyhlašuje Ministerstvo kultury, Ministerstvo pro místní rozvoj a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska (SHSČMS), Cheb před pěti lety vyhrál. Nyní se tedy uchází o opětovné přidělení tohoto titulu.

„Do soutěže Historické město roku 2020 se Cheb znovu přihlásil po dlouhých pěti letech. To je totiž doba, kterou podle propozic soutěže musí dodržet absolutní vítěz celostátního kola. A tímto oceněním se město Cheb pyšnilo v roce 2014,“ říká starosta města Antonín Jalovec (VPM), který je zároveň krajským předsedou sekce SHSČMS.

Ten ve svém městě v minulých dnech přivítal členy hodnotitelské komise složené ze zástupců jednotlivých vyhlašovatelů.

„Následovala prohlídka města. Naplánovaná trasa vedla městskou památkovou rezervací. Cílem prohlídky bylo  představit obnovu památkových a nepamátkových objektů, ale i péči o zeleň, komunikace a sítě,“ doplňuje Simona Liptáková, mluvčí chebské radnice s tím, že za vítězství v krajském kole obdrželi chebští sto tisíc korun na obnovu památek v roce 2021.

Cheb se v celostátním kole utká s dalšími třinácti městy. Do něho postoupila například města Žatec, Frenštát pod Radhoštěm, Horažďovice, Kutná Hora nebo Opočno. Vítěz tohoto celostátního kola bude vyhlášen v červnu 2021.

„Hlavní cenou je nejen zmíněný titul, ale také milion korun, dále umělecké dílo z českého křišťálu a pamětní grafický list od předních českých umělců,“ dodala mluvčí chebské radnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu cheb

Štítky historická města, soutěž, milion korun, Karlovarský kraj, Cheb, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Česko, Morava, Slezsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb je krajským vítězem soutěže Historické město roku 2020 a postoupil do celostátního finále  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.