Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cheb se zaměřil na kontroly přehrad, přibývá nepořádku i pytláků

Cheb se letos zaměřil na prohřešky rybářů na přehradách Jesenice a Skalka. Kromě udílení pokut město zvažuje i obnovení vyhlášky o zákazu táboření na březích přehrad. Chce tak omezit nepořádek i pytlačení, řekl místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).

"Letošní sezona se ukázala jako problematická na obou velkých vodních plochách na Chebsku, to znamená Jesenice a Skalka. Máme veliký problém s tím, že nám rybáři jezdí se svými vozidly až k vodě, na místa, kde nesmí parkovat ani tábořit. A po těchto rybářích zůstávají odpadky nebo olejové skvrny," popsal Jiří Černý. Mnohdy rybáři zajíždějí až téměř k vodě, rozdělávají ohně nebo vyvrhnou ulovené ryby přímo na břehu a vnitřnosti zahodí do křoví.

Město proto začalo spolupracovat i s Povodím Ohře, městskou policií a Policií ČR i Rybářskou stráží a břehy obou přehrad kontroluje, a to hlavně ze člunů. Za některé prohřešky hrozí rybářům pokuta, v případě pytláctví navíc i zabavení rybářského náčiní.

Podle Černého se vedení města chce zřejmě v září sejít se zástupci Povodím Ohře a bude jednat o obnovení vyhlášky, která by měla omezit negativní jevy a přísněji je trestat.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hobby, kriminalita, rybaření, Cheb, přehrada, Jiří Černý, Jesenice, Skalka, Povodí Ohře, Policie České republiky, okres Cheb, pytláctví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb se zaměřil na kontroly přehrad, přibývá nepořádku i pytláků  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.