Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z bývalé průmyslové školy chce Aš vybudovat byty i ordinace

Aš na Chebsku plánuje přestavbu bývalé textilní průmyslové školy v ulici Gustava Geipela na byty. V první etapě chce město objekt opravit a vybudovat tam 12 sociálních bytů. V současné době radnice v soutěži hledá dodavatele na první část rekonstrukce, řekl novinářům starosta Dalibor Blažek (Místní).

"Máme hotovou projektovou dokumentaci, která rozděluje budovu do několika částí a do několika etap. My jsme pro první etapu, to je ta hlavní část, ta vchodová část do školy, požádali o dotaci na sociální byty. Dotace dělá celkem 22 milionů korun," řekl Dalibor Blažek.

Náklady na první část rekonstrukce, která by měla začít letos, budou odhadem přes 50 milionů korun. V objektu by měly být byty o velikosti 80 metrů čtverečních.

Opravy budou pokračovat druhou etapou, při které rovněž vznikne 12 bytů. Na tyto opravy chce ale město dát vlastní prostředky, protože podmínky dotací jsou podle starosty velmi přísné. Náklady na tyto opravy budou nižší než u první etapy.

Do budoucna chce radnice v objektu vybudovat také ordinace a byty pro lékaře. Vedení Aše tak chce do města nové lékaře přilákat, protože v současné době obyvatelé musí za odbornými lékaři jezdit až do Chebu, uvedl Blažek.

Město s 13.000 obyvateli vlastní v současnosti okolo 216 bytů, z toho 118 je v domě s pečovatelskou službou.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, byty, sociální, , Chebsko, rekonstrukce, Dalibor Blažek, okres Cheb, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z bývalé průmyslové školy chce Aš vybudovat byty i ordinace  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.