Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

V Chebu dokončili rekonstrukci Družstevní ulice a do finiše jde i oprava mostu v Hájích

Radní Chebu avizovali, že rozdělané akce budou dokončeny bez problémů a to se zatím daří. Vedení města včera převzalo hotovou Družstevní ulici a zanedlouho ho čeká přejímka i mostu, do kterého zatékalo.

„Družstevní ulice je hotová. Včera byla otevřena veřejnosti pro běžný provoz,“ uvedl mluvčí chebské radnice Tomáš Ivanič.

Rekonstrukce části Družstevní ulice na sídlišti Skalka je hotova výrazně dříve, než se plánovalo. Podle podepsané smlouvy měly práce trvat půl roku, dodavatelská firma je však stihla dokončit za necelé čtyři měsíce a to i přes koronavirovou pandemii.

„Rekonstrukce se týkala části Družstevní ulice od křížení s takzvanou alejí směrem ke křižovatce s ulicí Přátelství. Došlo k rozšíření komunikace a vybudování osmnácti nových parkovacích míst. Dále byla provedena rekonstrukce chodníků a veřejného osvětlení a vybudování nových kontejnerových stání. Celkově vše stálo přibližně 4,8 milionu korun,“ pokračoval mluvčí Chebu.

Další akcí, která jde do finále, je oprava mostu v Hájích, do kterého zatékalo.

„V tomto týdnu byla položena asfaltová izolace mostovky z litého asfaltu a zároveň byl vylit i nový chodník,“ doplňuje Tomáš Ivanič s tím, že litý asfalt se používá na místech, kde není možná klasická pokládka asfaltového koberce s následným zhutněním, jako jsou například mosty či těžko přístupná místa.

Litý asfalt má speciální metodu pokládky, která se provádí ručně na připravený rovný povrch. Asfalt se postupně rovnoměrně rozlije. Ještě za tepla se směs posype pískem, aby byl po ztuhnutí povrch protiskluzový.

„Tímto způsobem bylo na mostě ručně položeno 24 tun směsi. Opravy mostu do Hájů za zhruba 5 milionů korun mají být hotovy do konce června,“ dodal mluvčí.

„Současně pokračujeme v dalších plánovaných akcích, Před několika dny začala rekonstrukce vnitrobloku v Sadové ulici. Dokončeny byly práce na opravě letištní plochy a menší investiční akce proběhnou i ve školách a školkách,“ doplnil místostarosta Chebu Miroslav Plevný s tím, že je připraveno i výběrové řízení na rekonstrukci ulice Vrázova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu cheb

Štítky investice, opravy, Cheb. mosty, Cheb, rekonstrukce, oprava, Miroslav Plevný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu dokončili rekonstrukci Družstevní ulice a do finiše jde i oprava mostu v Hájích  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.