Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Františkovy Lázně chtějí první hosty přivítat už příští víkend

Františkovy Lázně chtějí přivítat nové hosty lázeňských provozů po vynucené pauze kvůli koronavirové epidemii už první květnový víkend. Splnit podmínky mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví pro přijímání klientů nebude velký problém, řekl ředitel Lázní Františkovy Lázně Josef Ciglanský.

Ubytování pacientů po jednom na pokoji nebude kvůli tomu, že lázním nyní zcela chybí hosté ze zahraničí, problém. Podobně i omezení při stravování se podle Ciglanského dá řešit, například tím, že budou jídla podávána ve směnách a po každém strávníkovi se stůl vždy vydezinfikuje.

Františkovy Lázně se v první vlně obrátí na klienty, kteří měli přijet, ale kvůli opatřením proti šíření koronaviru nemohli. "Jsou tací, kteří už volali, že chtějí přijet, s těmi problém nebude. Ale jsou i tací, kteří mohou mít obavy jet do cizího prostředí. I když ty podmínky u nás budou možná bezpečnější, než kdyby byli doma," řekl Josef Ciglanský.

"Naše snaha bude, aby období v tomto režimu nebylo moc dlouhé, ale v tom startu jsme schopni to zorganizovat," uvedl ředitel. Lázně Františkovy Lázně v posledních letech vyhledávali klienti zejména z Německa a Česka, nyní lázně věří, že právě čeští klienti částečně pomohou nahradit výpadek, který způsobilo uzavření hranic.

Jenže nová opatření vlády, která opět umožnila za určitých podmínek českým občanům vyjet do zahraničí, mohou mít i negativní dopady. "Pro tuzemský cestovní ruch je to zásadní informace, která na klidu nepřidává. Při absenci zahraniční klientely předpokládali hoteliéři v této sezoně, že se soustředí na tu tuzemskou. Teď to vypadá, že z Německa nikdo nepřijede a obyvatelé ČR naopak pojedou trávit dovolenou do zahraničí. Pokud stejnou benevolenci pro své občany neprojeví také ostatní státy, obávám se, že to města v ČR závislá na cestovním ruchu staví do ještě tíživější situace než dosud," upozornil starosta Mariánských Lázní Martin Kalina (Piráti).

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, lázně, koronavirus, Františkovy Lázně, Lázně Františkovy Lázně a.s., Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Německo, Martin Kalina, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Františkovy Lázně chtějí první hosty přivítat už příští víkend  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.