Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Padesátimilionový polštář se bude Chebu v letošním roce hodit

Vedení Chebu při sestavování rozpočtu na letošní rok úmyslně ponížilo plánované příjmy. Nevěřilo predikcím a uvažovalo velmi střízlivě. A toto rozhodnutí se bude hodit. Radní totiž zhruba padesátimilionový propad příjmů kvůli koronaviru očekávají.

„Protože nelze jednoznačně říci, jak vysoký propad letošních příjmů bude, rozhodli jsme se přesunout i některé investiční akce. Jedná se o plány, které měly být realizovány ve druhém pololetí letošního roku,“ uvedl místostarosta Chebu Miroslav Plevný, který přiznal, že při sestavování rozpočtu na letošní rok vedení města ponížilo očekávané příjmy o zhruba padesát milionů korun. „Nevěřili jsme zveřejněným predikcím a počítali jsme velmi střízlivě. A tento finanční polštář se nám letos opravdu bude hodit,“ pokračoval místostarosta.

Jednat by se mělo zhruba o osm až devět akcí. Největší z nich měla být stavba cyklostezky v ulici Havlíčkova - Boženy Němcové na levém břehu řeky Ohře. Dále to měla být rekonstrukce Havlíčkovy ulice a přeložka části cyklostezky Cheb – Waldsassen.

„Většina z odložených investičních akcí se měla stejně překlápět i do příštího roku a tak je prostě nezačneme letos, ale začneme je o něco později v roce příštím,“ doplnil Miroslav Plevný.

Co se týká propadu příjmů, tak jasné je, že město nezíská zhruba 21 milionů z poplatků za odpady, které radní odpustili plošně všem obyvatelům a peníze nepřijdou v plné výši ani za pronájmy, neboť i tady vedení města učinilo vstřícné kroky zejména podnikatelům postiženým koronavirovou epidemií.

„Myslím si, že kroky vedení města směrem k veřejnosti jsou velmi štědré a neumím si představit, že by se někdy v budoucnu opakovaly,“ řekl starosta města Antonín Jalovec a odhadl tuto pomoc na zhruba 25 milionů korun.

Poplatek za odvoz odpadů se v Chebu týká zhruba 32 tisíc osob. Přibližně šest tisíc ho již zaplatilo a část z nich se nyní radnice ptá, co mají dělat.

„Jsou dvě možnosti. Buď nebudou nic řešit a my jim poplatek započítáme do příštího roku a v roce 2021 už nic platit nebudou, nebo si mohou nechat peníze vrátit a to pomocí formuláře, který máme umístěn na městském webu,“ dodal starosta a připomněl, že odložen byl i poplatek za psy, který je možné hradit až do 31. října.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky město Cheb, ekonomika, investice, škrty, pomoc, Cheb, radnice, Miroslav Plevný, poplatek, Božena Němcová, Ohře, Waldsassen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Padesátimilionový polštář se bude Chebu v letošním roce hodit  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.